Francijā no upes izceļ vairāk nekā 100 elektriskos skrejriteņus (9)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Francijā no elektriskajiem skrejriteņiem čum un mudž ne vien lielāko pilsētu ielās, bet arī tuvējos ūdeņos. Brīvprātīgajiem Lionā "izķemmējot" vien 300 kvadrātmetru lielu Ronas upes posmu, tika atrasti 109 braucamrīki, ziņo raidorganizācija "Euronews".

Pamesto skrejriteņu skaits satrauc iedzīvotājus kā Lionā, tā arī Parīzē un Marseļā, kur tie kļuvuši par steidzīgo pilsētnieku iecienītiem pārvietošanās līdzekļiem.

Skrejriteņu talku svētdien Ronas upē veica dabas aizstāvju organizācija "Odysseus 3.1". Tā pieprasa elektronisko skrejriteņu kompānijām ieviest pasākumus, kas nepieļautu skrejriteņu nonākšanu ūdenstilpnēs.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Talkas rezultāti nudien bija iespaidīgi - vien dažu stundu laikā no ūdens tika izcelti 109 elektriskie skrejriteņi.

Apsūbējušos skūterus savāca viens no uzņēmumiem, kurš piedāvā elektriskos skrejriteņus Lionas apkaimē. Tos būs jāatdod atpakaļ īpašniekiem.

Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Šādas akcijas pamatīgi iedragā elektrisko skrejriteņu izīrētāju reputāciju.

Publiskajā telpā izskanējušas bažas, ka litija akumulatori noplūdes gadījumā varētu piesārņot ūdeni. Taču uzņēmuma "VOI France" pārstāvis žurnālistiem norādīja, ka skrejriteņu akumulatoros neesot nekādu šķidrumu. 

Daudzās pasaules pilsētās sācies elektrisko skrejriteņu bums; kā labi redzams Rīgas ielās - arī pie mums. Nesen nelāgu popularitāti iemantoja video, kurā kāds jaunietis ālējas, iemetot skrejriteni Daugavā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu