Pārbiedējot pasažierus, Parīzē automatizēts metro vilciens neapstājas trīs stacijās (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALLILI/SIPA / ALLILI/SIPA

Parīzē automatizēts metro vilciens bez vadītāja otrdienas vakarā patraucies garām trim pieturām pilsētas centrā, manāmi satraucot pasažierus.

Francijas sabiedriskā transporta uzņēmums RATP apstiprināja, ka vilciens 1.līnijā, kas ir pilnībā automatizēta, "tehniska incidenta dēļ" pabraucis garām trīs pieturām, bet pēc tam apturēts "saskaņā ar drošības procedūrām".

Uzņēmums uzsvēra, ka cilvēku drošība nav bijusi apdraudēta.

Ieraksti sociālajos medijos liecina, ka pasažieri bijuši ļoti satraukti. Vienā no ierakstiem paustas bažas, ka vilciens tūlīt saskriesies ar citu pretim braucošu vilcienu.

Transporta sektora darbinieku arodbiedrība "Solidaires RATP" šodien norādīja, ka incidenta dēļ pasažieri bijuši bezspēcīgi un nav varējuši izkāpt Konkordijas, Elizejas lauku un Franklina D. Rūzvelta stacijās.

Arodbiedrība neatbalsta automātiskās metro līnijas, uzskatot, ka tikai "RATP darbinieks, kurš spēj apturēt vilcienu un vadīt to manuāli, var garantēt pasažieru drošību".

Parīzes metro automatizētas divas līnijas - pirmā un četrpadsmitā.

Pagājušajā nedēļā, kad RATP darbinieki streikoja pret valdības plāniem pensionēšanās sistēmas reformēšanai, automātiskās līnijas bija vienīgās metro līnijas, kas turpināja normāli darboties.

RATP uzskata automatizētās līnijas par lielu panākumu un vēlas to skaitu palielināt, pret ko stingri iebilst arodbiedrības.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu