Saūda Arābija demonstrē uzbrukumā naftas rūpnīcai izmantoto dronu un raķešu atliekas (12)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Amr Nabil / AP

Saūda Arābija trešdien nodemonstrējusi atliekas no droniem un vadāmajām raķetēm, kas tika izmantotas uzbrukumos tās naftas rūpniecības objektiem, apgalvojot, ka pierādījumi norāda uz Irānu.

Saūda Arābija paziņoja, ka sestdien notikušajos uzbrukumos izmantoti kopumā 25 droni un raķetes.

Saūda Arābijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka uzbrukuma vietās atrastas irāņu bezpilota lidaparāti "Delta Wing" un vadāmās raķetes "Ya Ali".

Foto: Amr Nabil / AP

"Uzbrukumi tika veikti no ziemeļiem, un tos neapšaubāmi sarīkoja Irāna," preses konferencē paziņoja Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis, piebilstot, ka pierādījumi to apstiprina.

Atbildību par šiem dronu triecieniem uzņēmušies Jemenas šīītu hutiešu nemiernieki, taču ASV uzskata, ka hutiešiem nav pa spēkam pašiem veikt šāda mēroga uzbrukumus un patiesā atbildīgā ir Irāna. 

Arī Saūda Arābija uzskata, ka uzbrukumos izmantotie droni nevarēja atlidot no Jemenas un hutieši piesedz Irānu.

Irāna savukārt paziņoja, ka Saūda Arābijas sarīkotā preses konference, kurā demonstrētas dronu atliekas, liecina, ka Saūda Arābija "nezina, kur raķetes ražotas vai no kurienes palaistas".

Irāna arī norādīja, ka Saūda Arābija nav paskaidrojusi, kādēļ tās aizsardzības sistēma nav spējusi raķetes un dronus pārtvert.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu