Dienvidkorejas policija atrisina 30 gadus senu sērijveida slepkavību lietu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pirms gandrīz 30 gadiem Dienvidkorejas pilsētā Osanā, kas atrodas uz dienvidiem no Seulas, vairāku gadu periodā tika izvarotas un nogalinātas desmit sievietes – šīs bija skaļākās sērijveida slepkavības valsts nesenākajā vēsturē. Tomēr toreiz policistiem slepkavu tā arī neizdevās notvert, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Kā ceturtdien paziņoja Dienvidkorejas policija, tai beidzot ir izdevies identificēt vīrieti, kas pastrādājis vismaz trīs no slepkavībām Osanā, kas notika laika periodā no 1986. līdz 1991.gadam.

Kā vēsta Dienvidkorejas raidsabiedrība KBS, aizdomās turamais ir aptuveni 50 gadus vecs un šobrīd atrodas cietumā, kur viņš izcieš mūža ieslodzījumu par citiem noziegumiem.

Sīkāku informāciju par aizdomās turamo policija nesniedz.

Apsūdzības sērijveida slepkavībās vīrietim netiks izvirzītas, jo saskaņā ar Dienvidkorejas likumiem, šajā lietā 2006.gadā iestājās noilgums.

Neskatoties uz noilgumu, Dienvidkorejas policija turpināja šīs lietas izmeklēšanu. Aizdomās turamais identificēts pateicoties jaunu DNS paraugu salīdzināšanai.

Osanas brutālās slepkavības valstī ieguva plašu publicitāti, medijiem šo lietu dēvējot par Osanas sērijveida slepkavību lietu.

Lai arī pagaidām ir pierādīta aizdomās turamā saikne ar trīs slepkavībām, policija uzskata, ka viņš varētu būt saistīts arī ar pārējām slepkavībām.

Visus savus upurus Osanas slepkava pirms nogalināšanas seksuāli izmantoja. Lielākā daļa upuru tika nožņaugta.

Slepkavas upuri bija ļoti dažādā vecumā – sākot ar pusaudzēm un beidzot ar padzīvojošām sievietēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu