3.klases skolēnus ar brošūrām mēģina pārliecināt, cik slikti ir piedalīties mītiņos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolēni 1.septembra Zinību dienas pasākumā Sanktpēterburgā
Skolēni 1.septembra Zinību dienas pasākumā Sanktpēterburgā Foto: AP/Scanpix

Sanktpēterburgas skolu trešo klašu audzēkņiem ir izsniegti informatīvie bukleti, kuros vēstīts, cik bīstami ir piedalīties nesankcionētās protesta akcijās, kā arī izteikti brīdinājumi attiecībā uz sociālo tīklu lietošanu un terorisma draudiem, vēsta openmedia.io

Brošūras autors ir Sanktpēterburgas pilsētas domes sabiedriskās kārtības komiteja, savukārt par to, ka šādi materiāli izsniegti trešo klašu skolēniem, „Openmedia” informējuši kāda audzēkņa vecāki.

Brošūrā stāstīts, kā rīkoties ugunsgrēka vai teroristisko draudu gadījumā, kā arī skaidrots „kāda ir atbildība par dalību nesankcionētos pasākumos”. „Piedalies tikai saskaņotos publiskos pasākumos, neatļauta mītiņu organizēšana un piedalīšanās šādos mītiņos ir likumpārkāpums”, norādīts brošūrā. Izdevuma autori aicina skolēnus tā vietā, lai piedalītos nesaskaņotos pasākumos, padomāt, kā savu viedokli paust citā veidā, neapmeklējot neatļautus masu pasākumus. Savukārt gadījumos, kad skolēns tomēr nonācis šāda notikuma epicentrā, viņam ieteikts „pēc iespējas ātrāk pamest agresīvo pūli”.

Kādā citā brošūras lappusē skaidrots, kā pareizi rīkoties, lai neapdraudētu sevi internetā un sociālajos tīklos.

„Katrs lietotājs ir atbildīgs par informāciju, ko viņš publicē globālajā tīmeklī. Atsevišķu ziņojumu tālāka izplatīšana ir aizliegta ar likumu”, norādīts brošūrā.

Sanktpēterburgas domes izglītības komitejas vadītājs Danils Borisovs nesaskata neko aplamu šādu materiālu izplatīšanā skolās. Pēc viņa teiktā, arī jaunāko klašu audzēkņu iepazīstināšana ar šādiem bukletiem esot pilnīgi normāla.

Sanktpēterburgas dome attiecīga satura bukletus tipogrāfijā pasūtījusi jau šā gada februārī 410 000 eksemplāru, samaksājot par tiem 359 tūkstošus rubļu. Spriežot pēc skaita, šo materiālu, visticamāk, pietiks pilnīgi visiem Sanktpēterburgas skolu audzēkņiem, ja nu vienīgi izņemot pirmklasniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu