Lembergs: no ZZS var aiziet arī citi politiķi (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputātei Andai Čakšai, kura nesen pameta Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un iekļāvās "Jaunajā vienotībā" (JV), ZZS rindās var būt sekotāji, intervijā "Dienai" pieļāvis ZZS sadarbības partneris, Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Redziet, ja zivju dīķa vienā galā ir švaki ar barību, bet otrā galā kāds šo barību ieber, vai tad nav loģiski, ka zivis peldēs turp, kur ir barība?" situāciju raksturojis Lembergs. Šādos apstākļos nevarot izslēgt, ka ZZS pamet vēl kāds politiķis, "jautājums - vai kāds viņus ņems vai ne". "Pozīcija vienmēr vēlas vāju opozīciju, tas nozīmē, ka uz kādu no koalīcijas partijām varētu pāriet vēl kāds ZZS pārstāvis," piebildis Lembergs.

Viņš gan izteicies, ka šādi iespējami scenāriji nenozīmējot būtiskas pārmaiņas ZZS un politiskais spēks šo situāciju pārdzīvošot, "taču viņiem vajadzīgs līderis un nopietnas pārmaiņas".

"ZZS ir līderu problēmas, kas varētu uzrunāt plašu sabiedrības daļu, definēt politiskus mērķus, uzdevumus un rīcību, un to arī pietiekami konsekventi realizēt situācijās, kad to iespējams darīt," komentējis Lembergs, vienlaikus noliedzot, ka būtu pamats runāt par ZZS "bodītes aizvēršanu": "Nekādā gadījumā! ZZS ir pietiekami stabils atbalsts ap 8%- 9%, kas Latvijas politiskajā vidē ir ļoti cienījama priekšvēlēšanu starta pozīcija."

Lembergs vērtējis, ka esošā valdība esot stabila, jo "sponsori, naudas maisi" nedod iespēju "nolēkt no valdības". "[Rūdolfs] Meroni neļaus nolēkt Bordānam, tāpat kā [sponsori] neļaus "Attīstībai/Par", JV, Artusam Kaimiņam (KPV LV) tas pats Meroni, un tāpat arī Nacionālajai apvienībai. Vienkārši viņiem ir aizliegums nolēkt, un tas aizliegums netiks noņemts," apgalvojis Lembergs, "ja parasti bija tā, ka katrai partijai ir savi [sponsori], un tad tur ir konkurence, tad tagad raksturīgi tas, ka viņi [sponsori] lielā mērā pārklājas. Piemēram, kā stāsta Ventspils un Rīgas informētākās žagatas, arī JV finanšu problēmas Meroni ir risinājis. Viņš tur kontrolpaketi."

Taujāts par savu politisko nākotni, Lembergs devis mājienus, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās varētu arī nekandidēt: "Vispirms jāredz, ar ko beigsies administratīvi teritoriālā reforma. Ja Ventspils pilsētu apvienos ar novadu... Šādā scenārijā man pēc diviem gadiem var rasties sajūta, it kā būtu atgriezies 1988.gads. Šaubos... Beigu beigās kaut kad taču vajag arī mazliet padzīvot sev."

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu