ASV: "Boeing 737 MAX" lidojumu atsākšana ir atsevišķu valstu ziņā (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) pirmdien paziņoja, ka tai vēl nav nekāda laika ietvara aviolaineru "Boeing 737 MAX" lidojumu atsākšanai, bet par to var izlemt atsevišķas valstis.

"Mūsu pirmā prioritāte ir drošība, un mēs neesam noteikuši nekādu laika ietvaru, kad šis darbs tiks pabeigts. Katra valdība pieņems savu lēmumu par šo lidmašīnu izmantošanas atsākšanu, pamatojoties uz pamatīgu drošības izvērtējumu," teikts FAA paziņojumā.

FAA nāca klajā ar šo paziņojumu pēc starptautisko aviācijas regulatoru sanāksmes Kanādā, kas notika vairāk nekā pusgadu pēc tam, kad aviolaineru "Boeing 737 MAX" izmantošana marta vidū tika pārtraukta visā pasaulē pēc divām šo lidmašīnu katastrofām, kurās gājuši bojā 346 cilvēki.

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" 11.septembrī prognozēja, ka šo lidmašīnu izmantošana ar regulatoru atļauju varētu atsākties ceturtā ceturkšņa sākumā. 

"Boeing" vadītājs Deniss Muilenburgs 11.septembrī paziņoja, ka atļauju atsākt izmantot aviolainerus "Boeing 737 MAX" regulatori varētu piešķirt pakāpeniski, taču joprojām ir visi priekšnosacījumi, lai šīs lidmašīnas debesīs spētu atgriezties šogad.

Citi vadoši aviācijas regulatori, tai skaitā Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra, ir pauduši bažas par šo lidmašīnas modeli un devuši signālus, ka atbalsta simulatoru apmācības prasības pilotiem, ko FAA nav uzskatījusi par nepieciešamu. 

FAA vadītājs Stīvs Diksons ir paziņojis, ka viņš plāno personīgi pilotēt "Boeing 737 MAX", pirms viņš atļaus šo lidmašīnu atkal izmantot lidojumiem. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu