FARC līderi tribunālā uzņemas atbildību par tūkstošiem cilvēku nolaupīšanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbijas kreiso partizānu grupējuma bijušie līderi pirmdien Bogotā īpašajā tribunālā uzņēmās "ētisko un politisko atbildību" par tūkstošiem cilvēku nolaupīšanu Kolumbijas konflikta gaitā.

Kolumbijas Revolucionāro bruņoto spēku (FARC) bijušais komandieris Rodrigo "Timošenko" Londono, kurš tagad kļuvis par kustības politiskās partijas līderi, Īpašajā miera jurisdikcijā (JEP) iesniedzis rakstiskas liecības, izklāstot detaļas par tūkstošiem cilvēku nolaupīšanu.

"Mēs atzīstam, ka ir notikusi civilistu aizturēšana, un to vīriešu un sieviešu vārdā, kas bija daļa no šīs organizācijas, uzņemamies ētisko un politisko atbildību par kaitējumu, kas nodarīts šiem cilvēkiem un ģimenēm - šīs aplamās rīcības upuriem," tribunāla sēdē sacīja Londono.

"Mēs nevēlamies attaisnot rīcību, ar kuru tika pārkāptas starptautiskās humānās tiesības, bet gribam paši savā balsī pastāstīt par objektīvajiem iemesliem, kas daudziem kolumbiešiem lika izveidot vēlāk par FARC kļuvušo kustību," sacīja Londono.

"Mēs esam spēruši pirmo soli ilgā procesā," tribunālam, kas izvērtēs norises laikā no 1993. līdz 2012.gadam, sacīja Londono.

Londono bija viens no 11 bijušajiem FARC līderiem, kas pirmdien tribunālā uzņēmās kolektīvu atbildību par cilvēku nolaupīšanu.

Londono un citi komandieri pirmo reizi tribunāla priekšā stājās pērn jūlijā un lūdza upuriem piedošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu