Austrālijas federālā teritorija legalizēs marihuānu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas galvaspilsēta Kanbera kļūs par pirmo Austrālijas federālo teritoriju, kas legalizēs marihuānas lietošanu privātiem nolūkiem, ziņo ASV raidsabiedrība CNN.

Lēmumu par marihuānas legalizāciju otrdien pieņēma Austrālijas Galvaspilsētas teritorijas likumdevēji. Jaunais likums stāsies spēkā 2020.gada 31.janvārī.

Saskaņā ar jauno likumu, ikvienam Kanberas iedzīvotājam, kas sasniedzis 18 gadu vecumu, būs tiesības legāli glabāt līdz pat 50 gramiem marihuānas, kā arī audzēt līdz diviem augiem uz personu vai četriem augiem uz mājsaimniecību, vēsta Austrālijas raidorganizācija ABC.

Kanbera kļuvusi par pirmo federālo subjektu no kopumā sešiem Austrālijas štatiem un divām federālajām teritorijām, kas legalizēs marihuānu privātai lietošanai.

Tomēr Austrālijas Galvaspilsētas teritorijas pieņemtais likums ir pretrunā ar nacionālajiem Austrālijas likumiem, kas aizliedz marihuānas glabāšanu.

ABC norāda, ka pastāv iespēja, ka Austrālijas parlaments atceļ Austrālijas Galvaspilsētas teritorijas pieņemto likumu.

2016.gadā Austrālijas parlaments apstiprināja izmaiņas likumos, tādējādi legalizējot marihuānas audzēšanu medicīniskiem un zinātniskiem mērķiem.

Savukārt Austrālijas kaimiņvalstī Jaunzēlandē nākamgad paredzēts rīkot referendumu par marihuānas legalizāciju izklaides nolūkiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu