Meja uzskata, ka viņas karjerā neesot nekā, ko nožēlot

Pirmā intervija pēc atkāpšanās no amata
TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: AFP/LETA

Bijusī Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, pirmoreiz atbildot uz jautājumiem pēc atkāpšanās no amata, sacījusi, ka nenožēlojot neko savā karjerā, vēsta raidorganizācija BBC.

Nespēdama piedāvāt britu parlamentu apmierinošu "Brexit" vienošanos, Meja jūlija atkāpās. Viņu Lielbritānijas premjera amatā nomainīja Boriss Džonsons, kurš vairākkārt solījis līdz 31.oktobrim panākt Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) - ar vienošanos vai bez.

Meja pirmdien Henlijas Literatūras festivālā pirmoreiz pēc atkāpšanās publiski atbildēja uz jautājumiem. 

Uz jautājumu, vai nožēlo kaut ko savā līdzšinējā karjerā, Meja atbildēja: "Nē, nedomāju gan. Es fantastiski pavadīju laiku."

Viņa pauda nožēlu vien par to, ka viņas vecāki nesagaidīja meitas kļūšanu par valsts premjerministri. Mejas vecāki nomira 80.gadu sākumā.

"Viņi nenodzīvoja pat tik ilgi, lai redzētu mani vietējās padomes locekles, kur nu vēl premjerministres amatā," teica Meja. "Es ceru, ka viņi būtu lepojušies."

63 gadus vecā Meja pasākumā arī apstiprināja, ka "apsver" grāmatas rakstīšanu. "Man dots ieteikums, ka svarīgos notikumos iesaistītiem cilvēkiem par tiem ir jāraksta, lai vēsturnieki pēc tam var atskatīties uz to, ko viņi domāja, kāpēc pieņēma tādus lēmumus un tamlīdzīgi," sacīja Meja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu