Iekšlietu dienestu amatpersonām no 2020.gada par vienu "mājas dežūras" stundu maksās 88 centus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs foto.
Nauda. Ilustratīvs foto. Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka iekšlietu dienestu amatpersonām no 2020.gada 1.janvāra atlīdzība par vienu "mājas dežūras" stundu būs 88 centi.

Atlīdzība tiks nodrošināta atbilstoši iestādēm piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar dienesta pakāpēm nosaka atlīdzību par tā dēvētajām "mājas dežūrām".

"Mājas dežūras" ir laiks, kuru amatpersona nepavada darba vietā vai citā institūcijas norādītajā vietā un kuru amatpersona izmanto pēc saviem ieskatiem, bet pēc attiecīga pieprasījuma ierodas norādītajā vietā un nekavējoties sāk pienākumu pildīšanu.

Minētie grozījumi atbalstīti ņemot vērā, ka valsts budžeta izdevumi, kas ir tieši saistīti ar minimālo algu, ar 2020. gada 1. janvāri netiek piesaistīti minimālās algas apmēram, taču vienlaikus nepieciešams nodrošināt atlīdzības pieaugumu.

Ja minimālā darba alga no 2021.gada tiks palielināta līdz 500 eiro, tad atlīdzība par vienu "mājas dežūras" stundu būtu attiecīgi 90 centi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu