Aicinājumam paredzēt veselības aprūpei savulaik plānoto finansējumu atsaukusies tikai opozīcija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) partijām nosūtītajam aicinājumam steidzami rīkoties, lai īstenotu veselības aprūpes finansēšanas likumā savulaik iebalsotās normas par veselības aprūpes budžeta palielināšanu, atsaukušies ir tikai opozīcijas deputāti, informēja arodbiedrība.

Arodbiedrība atzīmē, ka opozīcijas deputāti iesnieguši Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) pieprasījumu "Par tiesisko nihilismu Ministru kabineta rīcībā attiecībā uz likumā paredzētā finansējuma palielinājuma nodrošināšanu veselības aprūpes darbinieku darba samaksai".

Savukārt veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) opozīcijas deputāti iesnieguši pieprasījumu "Par Ministru kabineta lēmumu attiecībā uz Veselības aprūpes finansēšanas likumā paredzētā finansējuma palielinājuma nenodrošināšanu veselības aprūpes darbinieku darba samaksai".

Jau ziņots, ka septembra vidū LVSADA nosūtīja vēstuli 13.Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei un pārējiem deputātiem ar aicinājumu meklēt valsts budžetā līdzekļus, lai palielinātu veselības aprūpes darbinieku darba samaksu.

LVSADA sagaida, ka "valdība steidzami nāks klajā ar garantijām par to, ka turpmāko gadu budžetā finansējums veselības aprūpes darbinieku algu paaugstināšanai tiks piešķirts vismaz likumā paredzētajā apmērā".

Valdība ir plānojusi novirzīt papildus līdzekļus mediķu algu palielināšanai, taču ne tādā apjomā, kādā prasa arodbiedrība, proti, valdība ir lēmusi nozarei solīto 120 miljonu eiro vietā iezīmēt papildu 50 miljonus eiro. Valdības pārstāvji ir skaidrojuši, ka šāds lēmums pieņemts, lai budžetā būtu līdzekļi arī citu nozaru vajadzību apmierināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu