VVD vides inspektori Daugavā aizturējuši maluzvejnieku ar noķertu Latvijas Sarkanajā grāmatā ierakstīto stori (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zvejas tīkli. Ilustratīvs attēls.
Zvejas tīkli. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori Sausajā Daugavā Salaspils teritorijā aizturējuši maluzvejnieku, kura lomā bija arī Latvijas Sarkanajā grāmatā ierakstītā store, informēja vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Inspektors stāstīja, ka maluzvejnieks Sausajā Daugavā zvejoja ar diviem 30 un 90 metrus gariem nelicencētiem tīkliem. Viņa lomā bija četri brekši un viena store, kura bija dzīva un tika palaista atpakaļ upē.

Zemitāns skaidroja, ka pirms vairākiem gadiem Daugavā tika ielaisti storu mazuļi, lai atjaunotu šīs izzudušās zivju sugas populāciju. "Patlaban Ministru kabineta noteikumos "Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi" stores nav iekļautas, tādēļ nav iespējams aprēķināt dabas resursiem nodarītos zaudējumus, gadījumā, ja šīs sugas zivs nonāk lomā," sacīja Zemitāns. 

VVD jau esot rosinājis iekļaut stori noteikumos. Šis gadījums liecina, ka valdībai ir steidzami jāveic grozījumi minētajos noteikumos, piebilda vides inspektors.

Aizturētajam maluzvejniekam noformēts administratīvais protokols, tiks aprēķināti dabas resursiem nodarītie zaudējumi, kā arī konfiscēta gumijas laiva un zvejas rīki, piebilda Zemitāns.

Jau ziņots, ka 1.oktobrī sākas lašveidīgo zivju ieguves lieguma periods, tādēļ VVD vides inspektori pastiprināti kontrolēs lašu un taimiņu dabiskā nārsta upes.

Galvenā uzmanība tiks pievērsta savvaļas lašu un taimiņu nārsta vietām Gaujā, Salacā, Ventā un to baseina upēs. Liegums ilgs līdz 31.decembrim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu