Irānas "spokainā Andželīna Džolija" apcietināta par zaimošanu (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Sahara Tabara
Sahara Tabara Foto: Ekrānšāviņš

Irānas "Instagram" zvaigzne Sahara Tabara aizturēta par zaimošanu. Pagājušogad viņa piesaistīja pasaules mediju uzmanību ar savu neparasto ārieni - lai arī baumoja, ka viņa veikusi 50 plastiskās operācijas, lai līdzinātos aktrisei Andželīnai Džolijai, patiesībā viņas fotogrāfijas ir pamatīgi apstrādātas, vēsta raidorganizācija BBC.

Irānas ziņu aģentūra "Tasnim" vēsta, ka influencere aizturēta par zaimošanu, musināšanu uz vardarbību un citiem pārkāpumiem.

22 gadus vecās Tabaras "Instagram" konts ticis izdzēsts.

Viņas publicētās fotogrāfijas tika pārpublicētas interneta portālos visā pasaulē. Iegrimušo vaigu, pelēkā ādas toņa un nedabisko sejas vaibstu dēļ jauniete izpelnījās tādus apzīmējumus kā "Andželīnas Džolijas zombiju versija".

Viņa pati apgalvoja, ka esot veikusi dažādas plastiskās operācijas. Tomēr, augot viņas sekotāju skaitam, Tabara lika noprast, ka viņas neparastais vizuālais tēls ir drīzāk mākslinieciska pašizpausme, kas panākta ar kosmētiku un fotoapstrādi.

Kā ziņo BBC, Tabara arestēta pēc tam, kad Irānas varasiestādes saņēma par viņu vairākas sūdzības. Jaunā sieviete apsūdzēta zaimošanā, musināšanā uz vardarbību, nelikumīgā īpašuma iegūšanā, valsts ģērbšanās paražu pārkāpšanā un jauniešu samaitāšanā.

Irānā izejot ārpus mājām, sievietēm jāvalkā hidžābs. Pret šo noteikumu notikuši protesti un aizturētas desmitiem aktīvistu.

Irānā daudzas influenceres un modes blogeres tikušas aizturētas un apsūdzētas dažādos nodarījumos.

Ziņas par Tabaras aizturēšanu izraisīja nosodījumu sociālajos tīklos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu