Ņujorkas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret Trampa advokātu Džuliani (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Advokāts Rūdijs Džuliani un uzņēmējs Ļevs Parnass Trampa viesnīcā Vašingtonā
Advokāts Rūdijs Džuliani un uzņēmējs Ļevs Parnass Trampa viesnīcā Vašingtonā Foto: Reuters/ScanPix

Laikraksts „New York Times”, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, vēsta, ka runa ir par neatļautu lobismu un Rūdija Džuliani centieniem atbrīvot no amata bijušo ASV vēstnieci Ukrainā Mariju Jovanoviču.

Šo piektdien Mariju Jovanoviču vairākas stundas iztaujāja ASV Pārstāvju palātas komiteja. Viņa izteica nopietnas apsūdzības Trumpam: viņš ar nepatiesām apsūdzībām mēģinājis viņu piespiest atkāpties no Kijevā ieņemtā vēstnieces amata. Izmeklētāji plāno noskaidrot, vai Rūdijs Džuliani nav pārkāpis likumus, kas novērš ārvalstu ietekmi uz politiskajiem procesiem Amerikas Savienotajās Valstīs.

Jau ceturtdien tika arestēti divi vīrieši, ar kuriem Džuliani bija saistīts - uzņēmēji Ļevs Parnass (ukraiņu amerikānis) un Igors Frūmans (no Baltkrievijas). Viņi bija pusdienojuši kopā ar Rūdiju Džuliani Vašingtonas Trampa viesnīcā, un pēc tam abi grasījušies ar vienvirziena biļeti izlidot uz Vīni.

Abus uzņēmējus tur aizdomās par nelikumīgu kampaņu finansēšanu. Manhetenas prokurors apsūdz viņus mēģinājumos izmantot ārvalstu kapitālu, lai ietekmētu kandidātus uz valsts amatu. Saskaņā ar apsūdzību, Ļevs Parnass un Igors Frūmans ziedojuši naudu kādam bijušajam kongresmenim, kurš iestājās par to, lai Marija Jovanoviča tiktu atstādināta no amata.

Ziņu aģentūra Reuters vēsta, ka Ļevs Parnass strādājis par juristu pie ukraiņu izcelsmes gāzes oligarha Dmitrija Firtaša. Gan Parnasam, gan arī Fūrmanam, kā arī vēl divām personām ir izvirzītas apsūdzības par lobisma likuma pārkāpšanu.

Ziņu aģentūra Associated Press iepriekš informēja, ka Parnass un Fūrmans ASV prezidenta Donalda Trampa advokāta Rūdija Džuliani uzdevumā centušies panākt, lai Ukrainā tiktu ierosināta izmeklēšana pret bijušo ASV Viceprezidentu Džo Baidenu un viņa dēlu Hanteru Baidenu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu