"Dieva dēļ, ļaujiet cilvēkiem būt!" Zelenskis aizstāv LGBT (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Volodimirs Zelenskis
Volodimirs Zelenskis Foto: AP/Scanpix

Volodimirs Zelenskis, kurš ar neordināru kampaņu uzvarēja Ukrainas prezidenta vēlēšanās, savu pirmo lielo preses konferenci sarīkoja tikpat neierastā stilā - jaunā, modīgā gastrotirdziņā Kijevā. Visiem interesentiem atvērtajā pasākumā kāds vietējais aktīvists metās Zelenskim virsū ar pārmetumiem, bet prezidenta atbilde atklāja viņa uzskatus par LGBT jautājumiem.

Vīrietis uzbrūkošā manierē piesauca miljardieri Džordžu Sorosu un homoseksualitāti, redzams portāla "Hromadske" publicētajā video.

Saistībā ar LGBT Zelenskis norādīja, ka "mēs visi dzīvojam atvērtā sabiedrībā", kur neesot nozīmes tam, kādā valodā cilvēks runā, kāda ir viņa tautība vai seksuālā orientācija.

"Dieva dēļ, ļaujiet cilvēkiem būt!" manāmi aizkaitināts, teica Zelenskis.

Ceturtdien, 10.oktobrī, notikušajā preses konferencē, Zelenskis sēdēja pie koka galda otrā stāva balkonā. Preses konference ilga visu dienu, un vienubrīd uz galda parādījās burgeri, frī kartupeļi un gāzētie dzērieni.

RFE/RL norāda, ka pirmā stāva zālē pasākuma laikā bija cilvēki, kuri uz gastrotirgu bija atnākuši, nemaz nezinot, ka tur norisināsies prezidenta preses konference.

"Mums nebija ne jausmas, kas notiek," žurnālistiem teica Vadims, Kijevas Tūrisma, ekonomikas un jurisprudences universitātes otrā kursa students. "Kad atnācām, redzējām apsargus un metāla detektorus, tāpēc nospriedām, ka tirgus ir slēgts. Pajautājām, un mums atbildēja, ka tas ir atvērts un varam iet iekšā."

Tā bija pirmā lielā preses konference, kurā Zelenskis piedalījies kopš inaugurācijas. Pēc uzvaras vēlēšanās un veiksmīgas gūstekņu apmaiņas ar Krieviju viņa popularitātes reitings bija augsts, taču tagad to iedragājis Ukrainas lēmums apstiprināt Šteinmeiera formulu un ASV impīčmenta skandāls, kur centrāla loma ir Donalda Trampa un Zelenska telefonsarunai.

Zelenskis preses konferencē žurnālistiem sacīja, ka viņa bēdīgi slavenajā 25.jūlija telefonsarunā ar Trampu neesot bijis nekādu šantāžas elementu, jo Ukrainai par aizturēto ASV palīdzību tobrīd nekas neesot bijis zināms.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu