"Riga Animal Save" rīkos dzīvnieku aizstāvības akcijas pie lopkautuvēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Universitātes radio NABA raidījumu "Zootehnikums" veidotājs Sandris Ādminis uzrunā studentu kustības "Fridays For Future" rīkotā klimata pārmaiņām veltītā gājiena dalībniekus Vērmanes dārzā.
Latvijas Universitātes radio NABA raidījumu "Zootehnikums" veidotājs Sandris Ādminis uzrunā studentu kustības "Fridays For Future" rīkotā klimata pārmaiņām veltītā gājiena dalībniekus Vērmanes dārzā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Dzīvnieku aizsardzības organizācija "Riga Animal Save" turpmāk regulāri grasās rīkot dzīvnieku aizstāvības akcijas pie lopkautuvēm un galvaspilsētas centrā, informēja organizācijas pārstāvji.

"Mēs vēlamies dzīvot drosmīgā sabiedrībā, kas spēj ieskatīties patiesībai acīs. Vairums cilvēku dziļi sirdī apjauš, ka tas, ko mēs kā sabiedrība nodarām dzīvniekiem, nav pareizi, tomēr reti kurš saņemas kaut ko darīt, lai to mainītu. Dzīvnieku draugu pienākums ir palīdzēt ne tikai suņiem un kaķiem, bet pietuvoties arī kaušanai nolemtajiem dzīvniekiem, lai sniegtu kaut vai nelielu mierinājumu, lai kļūtu par aculieciniekiem viņu likteņiem," pauda "Riga Animal Save" organizators Sandris Ādminis.

Viņš piebilda, ka daudzi cilvēki ir pārsteigti uzzināt, ka Latvijā ik gadu nokauj gandrīz 20 miljonus dažādu dzīvnieku.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 17.oktobrī, "Riga Animal Save" Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā, Rīgā, rīkoja dzīvnieku aizstāvības akciju ar mērķi vērst uzmanību uz sabiedrības nevēlēšanos zināt, kas jāpiedzīvo dzīvniekiem, kurus nokauj.

Organizācija "Riga Animal Save" ir starptautiskā dzīvnieku aizstāvības tīkla "Animal Save Movement" atzars Latvijā. Kustība sākās 2010.gadā Kanādā, un pašlaik pēc tās principiem darbojas vairāk nekā 600 grupas pasaulē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu