Arheologi izrakuši ceļu, kas būvēts Kristus tiesneša Poncija Pilāta uzraudzībā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: A. Peretz, IAA

Arheologi Jeruzalemē izrakuši ceļu, kas, visticamāk, būvēts mūsu ēras 31. gadā - Jēzus Kristus tiesneša Poncija Pilāta vadībā.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Journal of the Institute of Archaeology of Tel Aviv University”, rakstīts, ka krāšņi veidotais ceļš ir vairāk nekā 600 metru garš un aptuveni 8 metrus plats.

Vēsturnieki un arheologi uzskata, ka šis ceļš savienoja Siloamas baseinu – vietu, kur svētceļnieki varēja nomazgāties un iegūt svaigu ūdeni – un Tempļa kalnu – vienu no nozīmīgākajām svētvietām Jeruzalemē, minēts izdevumā “Live Science”.

Ceļa detalizētais, sarežģītais un mākslinieciskais dizains liecina, ka tas bija ļoti nozīmīgs posms starp šiem diviem punktiem.

Foto: A. Peretz, IAA

Sešu gadu laikā zinātnieki no Izraēlas Senlietu pārvaldes un Telavivas Universitātes regulāri veica izrakumus šajā vietā un zem ceļa atrada vairāk nekā 100 monētu, kas kaltas no mūsu ēras 17. līdz 31. gadam. Tas nozīmē, ka ceļš varētu būt radīts 31. gadā vai pēc tā – Poncija Pilāta valdīšanas laikā.

Pētījuma autori sniedz arī citus pierādījumus par to, ka ceļš būvēts Pilāta laikā: lielākā daļa monētu, kas atrastas Jeruzalemē ir kaltas mūsu ēras 41. gadā. Šo monētu iztrūkums zem ceļa liecina, ka tas būvēts vismaz 10 gadu ātrāk.

Zinātnieki par šī ceļa eksistenci zina jau kopš 1894. gada, kad to atklāja britu arheologi, tomēr izrakumi tā rajonā turpinās vēl šodien.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu