NASA: Pirmais cilvēks uz Marsa varētu būt sieviete (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: NASA

Kad NASA beidzot pirmo reizi pēc vairāk nekā pusgadsimta uz Mēnesi sūtīs cilvēkus, viena no tiem noteikti būs sieviete. Ļoti laimīga sieviete, jo tā būs pirmā, kas izkāpusi uz Zemes dabiskā pavadoņa virsmas. Kad tas notiks, ilgi vairs nebūs jāgaida, līdz sieviete izkāps arī uz Marsa. Turklāt šajā ziņā sieviete var izkonkurēt vīriešus.

“Pastāv ļoti liela iespēja, ka pirmais cilvēks uz Marsa būs sieviete,” 18. oktobra konferences laikā par sieviešu pirmo izgājienu kosmosā žurnālistiem teica NASA administrators Džims Bridenstīns.

Tiesa, pagaidām NASA nav paziņojusi par noteiktiem plāniem astronautu nogādāšanā uz Marsa, jo tās prioritāte ir Mēness. Tomēr Bridenstīns atzina, ka pirmā astronautu misija uz Marsu varētu norisināties 2030. gados.

Donalds Tramps, Ivanka Trampa un Džims Bridenstīns.
Donalds Tramps, Ivanka Trampa un Džims Bridenstīns. Foto: SIPA/Scanpix

Tikmēr privātā kosmosa lidojumu kompānija SpaceX aktīvi strādā pie savas Marsa kolonizēšanas raķetes “Starship”, kas NASA palīdzēs uz Marsa nogādāt pirmos cilvēkus.

“Ja teikšana būtu manai 11 gadu vecajai meitai, sieviete uz Marsa izkāptu jau pavisam tuvā nākotnē, tomēr tas cilvēks, kurš izkāps uz sarkanās planētas, pašlaik noteikti ir pārāk jauns, lai varētu pieteikties šādai iespējai,” stāstīja Bridenstīns.

NASA vēl nav paziņojusi, kura būs pirmā sieviete uz Mēness, bet, lai kas arī viņa būtu, viņa uz Zemes dabiskā pavadoņa izkāps 2024. gadā. Šī Mēness misija ir daļa no NASA “Artemis” programmas, kuras mērķis ir nodrošināt cilvēka pastāvīgu esamību uz Mēness.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu