Policija sākusi kriminālprocesu par Juglas dzīvoklī atrasto sālsskābi un mirušo vīrieti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad Rīgā vienā no Juglas dzīvokļiem atrasta sālsskābe un miris vīrietis.

VP preses pārstāve Gita Gžibovska pastāstīja, ka policija ir noskaidrojusi bojāgājušā identitāti. Viņš ir gados jauns vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par krimināla rakstura pārkāpumiem. Iepriekš sodīts vien administratīvi par maznozīmīgu pārkāpumu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka bojāgājušais nav saistīts ar narkotiku izgatavošanu vai tamlīdzīgām darbībām.

Jau ziņots, ka vakar ap plkst.19 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Brīvības gatvi Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama kodīga smaka. Glābējiem ierodoties, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem atradās tobrīd nezināmas izcelsmes viela. Glābēji atrasto vielu savāca no dzīvokļa, ievietoja to tvertnēs un nogādāja ārpus ēkas. Pēc tam viela tika nodota bīstamo atkritumu apsaimniekotājas SIA "Eko osta" pārstāvjiem. 

Tā kā dzīvoklī atradās cilvēks bez dzīvības pazīmēm, pirms ugunsdzēsēju ierašanās dzīvokli apsekoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts policijas darbinieki, kuri tagad veiks izmeklēšanu par nāves apstākļiem.

Vielas noteikšanai tika piesaistīti pārstāvji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), un tika noskaidrots, ka atrastā viela bija sālsskābe. Izmantojot gāzes analizatoru, NBS kopā ar ugunsdzēsējiem pārbaudīja ēku, lai konstatētu sālsskābes koncentrāciju gaisā un to, vai iedzīvotāji var atgriezties savos dzīvokļos. Vielas koncentrācija gaisā netika konstatēta.

Glābšanas dienests no ēkas evakuēja 38 cilvēkus, kā arī organizēja sabiedriskā transporta piesaisti, kur evakuētajiem cilvēkiem uz laiku uzturēties. Iedzīvotāji dzīvokļos varēja atgriezties pirms pusnakts, bet darbi notikuma vietā tika pabeigti ap plkst.0.30.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu