Pasaulē dārgākā glezna varētu atkal parādīties Luvrā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Pasaulē dārgākā glezna “Salvator Mundi”, ko it kā radījis Leonardo da Vinči, iespējams, būs daļa no jaunās izstādes Luvrā, Parīzē, vēsta Francijas ziņu izdevums “AFP”.

Slavenajā gleznā attēlots Jēzus Kristus, vienā rokā turot caurspīdīgu globusu, bet ar otru roku sniedzot svētību. 2017. gadā “Christie’s” izsoļu namā glezna tika pārdota anonīmam pircējam par 450 miljoniem dolāru lielu summu.

Gleznas atrašanās vieta kopš izsoles nebija zināma, tomēr Apvienoto Arābu Emirātu kultūras ministrija 2018. gadā paziņoja, ka “Salvator Mundi” pieder viņiem un ka tā tiks izstādīta Abū Dabī Luvrā 2018. gada septembrī. Tomēr tas nekad nenotika.

Foto: Wikimedia Commons

Mistērija par gleznas izcelsmi ir tikpat liela kā tās atrašanās vieta. Pasaule eksperti joprojām diskutē par to, vai to tiešām radījis da Vinči vai arī tas bijis kāds viņa skolnieks. Tie, kuri saka, ka tas nav da Vinči darbs, uzsver to, ka viens no Jēzus pirkstiem ir ļoti slikti uzgleznots, kā arī to, ka šī glezna nav pieminēta da Vinči vēstulēs.

Parīzes Luvra ir lūgusi Abū Dabī aizdot viņiem šo gleznu uz gaidāmo da Vinči izstādi, tomēr uz lūgumu atbilde vēl nav sniegta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu