Eminemam ar ASV Slepeno dienestu nācies pārrunāt repu par Ivanku Trampu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Reperis Eminem
Reperis Eminem Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušogad pie repera Eminema paviesojies ASV Slepenais dienests, lai nopratinātu viņu par "draudīgiem dziesmu vārdiem", kas vērsti pret ASV prezidenta Donalda Trampa meitu Ivanku. Vēlāk šis apciemojums tika apcerēts citā Eminema dziesmā.

Eminems, kurš Trampu kritizējis ne reizi vien, 2017.gada dziesmā "Framed" iejūtas "iegāzta" sērijslepkavas ādā. Kā var spriest no dziesmas vārdiem, viens no šī izdomātā tēla upuriem ir Ivanka Trampa, kuru Eminems dēvē par "dumjo, mazo blondīnīti".

Pēc apmēram gada Eminems laida klajā jaunu dziesmu "The Ringer". Tajā viņš repoja, ka "Oranžais aģents tikko atsūtīja Slepeno dienestu". Tolaik dienests atteicās komentēt, vai tā aģenti apciemojuši slaveno reperi.

Portāls "BuzzFeed News" pērn iesniedza informācijas pieprasījumu, uz kuru drošības dienestam nācās atbildēt likuma noteiktajā kārtībā. Iestāde nodeva portālam dokumentus vairāk nekā 40 lappušu garumā, tādējādi apstiprinot, ka šāds apciemojums patiešām noticis. Daļa informācijas dokumentos bija aizklāta.

ASV Slepenā dienesta dokumentos Eminems raksturots kā "tāds, kurš izrāda nepieņemamu uzvedību", kā arī secināts, ka viņš savā dziesmā "izsaka draudus aizsargājamajai personai".

Dokumentos arī minēts, ka par dziesmas vārdiem esot ziņojis kāds "nobažījies pilsonis", kas izrādījās "dzeltenā" portāla TMZ žurnālists. "Es vēlētos uzzināt, vai jūs veicat izmeklēšanu pret Eminemu saistībā ar šiem draudīgajiem dziesmu vārdiem pret valsts pirmo meitu Ivanku Trampu," raksta TMZ darbinieks. Domājams, ka žurnālists tādā veidā centās iegūt komentāru no Slepenā dienesta.

"Šī nav pirmā reize, kad [Maršals] Maters izteicis draudīgus komentārus pret ASV prezidentu un viņa ģimeni," teikts dienesta dokumentos. "2017.gada jūnijā Maters frīstailā izteica komentārus, kas bija draudīgi pret ASV prezidentu."

Kā pierādījums bija iekļauts arī izvilkums no 2017.gada 18.decembra intervijas izdevumam "Vulture", kurā mūziķis norādīja, ka Tramps "liek manām asinīm vārīties".

ASV Slepenais dienests ar Eminemu un viņa juristu komandu tikās 2018.gada 16.janvārī. 

Pēc divām dienām ienests pieņēma lēmumu, ka lieta netiks nodota federālajai prokuratūrai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu