Ķīpsalā apskatāma mājdzīvnieku izstāde "ZooExpo 2019" (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Suņi "Fuņi" un citi zvēri jeb Ķīpsalā norisinās izstāde «ZooExpo 2019»
Suņi "Fuņi" un citi zvēri jeb Ķīpsalā norisinās izstāde «ZooExpo 2019» Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Ķīpsalas izstāžu hallē sestdien sāksies mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde "ZooExpo 2019", kurā būs iespējams aplūkot mīļdzīvniekus, vērot šovus un suņu paraugdemonstrējumus, informēja izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" mediju koordinatore Inese Libere.

Sestdien ir izstādes pirmā diena, kad tajā ir paredzēti ņūfaundlendiešu šķirnes suņu paraugdemonstrējumi, kā arī tiks sniegti padomi nepieredzējušiem suņu īpašniekiem. Tāpat paredzēti cirka studijas priekšnesumi, suņu treneres Vladislavas Akimovas audzēkņu - suņu - paraugspusstunda, Maljorkas mastifu audzētavas "Migo Mago" prezentācija un saruna ar skatītājiem par suņa lomu ģimenē.

Pasākumā Adžiliti sporta skoliņas vadībā būs iespēja apgūt pirmās iemaņas šajā suņu sportā, tāpat vērot sanbernāru un kavaliera karaļa Čārlza spanielu audzētavas "Vainglory Verde" prezentāciju, mācīties vingrot un pareizi izkustēties kopā ar suņiem un vērot šo dzīvnieku paraugdemonstrējumus, kā arī iepazīsties ar ātrāko sporta veidu suņiem - kursingu un suņu, kas piedalās šajā sporta veidā, paraugdemonstrējumiem.

Izstādē būs iespējams aplūkot arī dažādus kaķus, tostarp mazāko kaķi pasaulē - toibobu, kas ir līdzīgs miniatūram Siāmas kaķim un ar īsu, līku asti, lielāko kaķi - regdolu, kā arī Havanas brūno kaķi. Notiks dažāda veida kaķu ringi, bet kaķu izstādes noslēgumā sekos konkurss, izvēloties labāko izstādes kaķi.

Savukārt svētdien, 27.oktobrī, plānoti Latvijas takšu un medību terjeru kluba paraugdemonstrējumi, vācu aitusuņu audzētavas "Pionery Riai" prezentācija, kam sekos informācija par suņu skoliņā notiekošo un būs arī iespēja apmeklēt Austrumeiropas suņu audzētavas "Almaz Berkana" prezentāciju.

Arī izstādes otrajā dienā paredzēti cirka studijas priekšnesumi, bet pēcpusdienā - pārsteigumu pusstunda ar Talsu kinoloģiskā kluba kanisterapijas grupu. Tāpat izstādes apmeklētāji varēs uzzināt par suņu sniegto palīdzību bez vēsts pazudušo cilvēku meklēšanā, iepazīties ar Japānu akitu audzētavas "Amber Yule" prezentāciju un uzzināt interesējošo par zooterapiju, kas ir Latvijā jauns terapijas veids.

Tāpat būs iespēja vērot treneres Rūtas Mednes audzēkņu paraugdemonstrējumus, kā arī paredzēti Latvijas labradoru-retrīveru šķirnes suņu audzētāju kluba paraugdemonstrējumi, bet pēc tam ar prezentāciju uzstāsies Latvijas aitu un ganu suņu audzētāju klubs. Arī šajā izstādes dienā notiks kaķēnu un junioru rings, kā arī plānots pieaugušo kaķu rings un dažādi kaķu šovi.

Izstāde abas dienas notiks no plkst. 10 līdz 18 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu