Jau gadiem tiek izmeklēta lieta par iespējamiem grāmatvedības pārkāpumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Valsts policija (VP) jau vairākus gadus izmeklē krimināllietu par iespējamu grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu kokapstrādes uzņēmumā "Staļi". 

VP Sabiedrisko attiecību nodaļa apstiprināja, ka Rīgas reģiona pārvaldes lietvedībā atrodas 2017.gadā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 217.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm. Minētā norma paredz atbildību par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Kriminālprocesā notiek starptautiskā sadarbība un lietā ir personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību, taču plašākus komentārus policija nesniedz.

Uzņēmumā norādīja, ka patlaban kriminālprocesā uzņēmumam vai tā amatpersonām nav celta apsūdzība. Uz personām, kas tiek pārbaudītas kriminālprocesā, ir attiecināma nevainīguma prezumpcija, akcentē "Staļi".

Krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums, tāpēc komentārus par krimināllietas materiālos konstatētām ziņām uzņēmums sniegt nevarot.

"Staļi" arī norādīja, ka uzņēmumā turpinās plānotā uzņēmējdarbība.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka Priekuļu novada kokapstrādes uzņēmuma "Staļi" 2018.gadā strādāja ar 16,87 miljonu eiro apgrozījumu un 164 931 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,418 miljoni eiro. Uzņēmuma 100% īpašnieks ir SIA "Royal Rafs". Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Jānis Strazdiņš.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu