Rīgas Motormuzejs sagatavojis īpašu aktivitāšu programmu Lāčplēša dienai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Pirmdien, 11. novembrī Rīgas Motormuzejs aicina visus interesentus uz īpašu Lāčplēša dienai veltītu notikumu muzejā. Muzeja apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Latvijas armijas tehnikas paraugu – Brīvības cīņu liecinieci bruņumašīnu “Imanta”. Savukārt skolēnu klases tiek aicinātas arī pieteikties un piedalīties speciāli šim notikumam sagatavotā izglītojošā nodarbībā. Muzeja apmeklētājiem, kā arī nodarbību dalībniekiem muzeja pagalma būs iespēja ieturēt arī spēcinošu maltīti armijas lauku virtuvē.

Nodarbībā skolēni iepazīs un izdzīvos par “dzelzs bruņinieku” dēvētās bruņumašīnas “Imanta” stāstu, kā arī pildīs dažādus izzinošus uzdevumus. Katrs dalībnieks, par godu Lāčplēša dienai, saņems sarkanbaltsarkano lentīti. Nodarbībās aicinām pieteikties 7. – 12. klases skolēnus. Nodarbības ir bezmaksas, jāiegādājas Rīgas Motormuzeja ieejas biļetes. Pieteikšanās pa tālruni 67025858.

Bruņumašīna “Imanta”, kas piedalījusies 1919.gada Brīvības cīņās pret bermontiešiem, motormuzejā apskatāma tikai līdz 10.decembrim izstādē “Leģenda par dzelzs bruņinieku”. Par “dzelzs bruņinieku” dēvētā bruņumašīna piedzīvojusi divus miera un divus kara periodus, tikusi sašauta un atkal atjaunota. Savukārt tagad ar īpašu mūsdienu tehnoloģiju palīdzību “Imanta” dalās savos vēsturiskajos piedzīvojumos, aicinot motormuzeja apmeklētājus atgriezties pagātnē un piedzīvot bruņumašīnas dalību kaujās, tās pārbūvi, saimnieku un funkcijas maiņu un citus notikumus vairāk nekā 20 gadu garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu