VUGD: šķeldas dzēšana Salacgrīvas ostā turpināsies vairākas dienas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Dzēšanas darbi Salacgrīvas ostas teritorijā, kur gandrīz diennakti jau deg šķeldas kaudze, varētu turpināties vēl vairākas dienas, zināja Valsts ugunsdzēšanas un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD skaidroja, ka dzēšanas darbi varētu ieilgt, jo šķeldas apjoms, kurš jāpārkrāmē un jādzēš ir ļoti liels. Tāpat dienestā atzina, ka ugunsgrēks vēl nav lokalizēts un likvidēts.

Salacgrīvas ostas kapteinis Normunds Tiesnesis iepriekš stāstīja, ka šķeldas kaudzes aizdegšanos veicinājis ilgstošais lietus, kā rezultātā šķelda sākusi pūt un rūgt. Līdzko kaudzi sākts kraut kuģī, tai piekļuvis skābeklis, kas izraisījis aizdegšanos. 

VUGD ugunsdzēsējiem palīdzēja arī Ainažu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības ugunsdzēsēji, bet kaudze joprojām gruzd, stāstīja Tiesesis.

Viņš piebilda, ka kaudzi ar traktoriem izkliedē, lai mazinātu iespējamību atkārtoti aizdegties.

Savukārt VUGD pārstāve Inta Palkavniece aģentūrai LETA ap pusdienlaiku stāstīja, ka jau vairāk nekā 18 stundas nepārtraukti notikuma vietā strādā 14 ugunsdzēsēji glābēji no Salacgrīvas, Saulkrastiem, Limbažiem, Alojas, Mazsalacas un Rūjienas, kuri veic gruzdošās šķeldas dzēšanas darbus. Izmantojot uzņēmuma traktortehniku, tiek veikti gruzdošās šķeldas pārkraušanas darbi. 

Ugunsgrēks nav apdraudējis ne cilvēkus, ne apkārtējos īpašumus. Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš dūmus pūtis jūras virzienā, nevis uz pilsētu.

Tā kā šķeldas kaudze, kurā izcēlās ugunsgrēks, ir ļoti liela, aptuveni 30 000 kubikmetru, joprojām turpinās tās pārkraušanas un dzēšanas darbs, un ugunsgrēks vēl nav lokalizēts. 

Tiesnesis stāstīja, ka šķeldas kaudze tiek uzkrāta visu vasaru un tikai vēlā rudenī, kad sākas apkures sezona, šķeldu sāk eksportēt uz Zviedriju un Somiju. Viņš atzina, ka šķeldas aizdegšanās notiek laiku pa laikam un no tā nav iespējams izvairīties.

Ostas kapteinis nevarēja pateikt zaudējumu apmēru.

Jau ziņots, ka izsaukums uz Ostas ielu Salacgrīvā VUGD saņemts ap plkst.21. Ierodoties ugunsdzēsējiem, uzņēmuma darbinieki jau bija sākuši dzēst degošo šķeldu. Izmantojot uzņēmuma traktortehniku, tiek veikta gruzdošās šķeldas pārkraušanas darbi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu