Preses sekretārs apsūdz BBC nepareizā Kadirova izteikumu iztulkošanā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ramzans Kadirovs
Ramzans Kadirovs Foto: Reuters/ScanPix

Čečenijas prokremliskā līdera Ramzana Kadirova preses sekretārs Alvi Karimovs apsūdzējis Lielbritānijas raidsabiedrības BBC krievu valodas versiju nepareizā Kadirova izteikumu iztulkošanā no čečenu valodas, ziņo Krievijas aģentūra “Interfax”.

BBC Krievu valodas versija šonedēļ citēja Kadirova izteikumus, kuros viņš aicināja pielietot vardarbību pret cilvēkiem, kas interneta vidē aizskāruši kāda cita vai valsts godu.

Skandalozo paziņojumu Kadirovs pauda šonedēļ Čečenijas valdības sēdē par mazās un vidējās uzņēmējdarbības veicināšanu. Viņa uzrunu, kas bija čečenu valodā, pārraidīja Čečenijas televīzija.

“Ja mēs neapturēsim tos, kas grauj saskaņu starp cilvēkiem un izplata baumas – nogalinot, ieslogot, iebiedējot – nekas mums nesanāks,” sava uzrunā paziņoja Kadirovs, visticamāk, komentējot Krievijā šogad pieņemto likumu, kas paredz sodu par pastāvošās varas kritizēšanu un apvainošanu.

Savukārt Kadirova preses sekretārs pēc BBC publikācijas paziņojis, ka BBC tulks ļoti slikti zinot čečenu valodu, tāpēc viņš Kadirova teikto esot iztulkojis nepareizi.

Viņš gan nesniedza, viņaprāt, pareizo Kadirova izteikumu tulkojumu krievu valodā, vien norādīja, ka Kadirovs savā uzrunā runājis par to, ka Čečenijā tikšot ieviesta kārtība un tiks apturēti visi, kas izplata melus.

Tikmēr Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izteicies, ka Kremlis negatavojas pārbaudīt minētos Kadirova izteikumus.

“Paklausieties, mēs taču nevaram rīkoties, balstoties pēc BBC ziņām, vai ne?” paziņoja Peskovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu