Japāna atceļ tradicionālos ķiršu ziedēšanas svētkus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Japānas valdība trešdien paziņoja, ka atcels nākamā gada tradicionālos ķiršu ziedēšanas svētkus, jo premjerministrs Sindzo Abe tiek kritizēts saistībā ar apgalvojumiem, ka uz ikgadējo pasākumu uzaicinājis pārāk daudz savu atbalstītāju.

Publiski finansētais pasākums Tokijas parkā ik gadu norisinājies kopš 1952.gada, lai zem ziedošajiem ķiršu kokiem godinātu cilvēkus par viņu sasniegumiem. Izskanējis, ka svētki valsts budžetam izmaksā 55 miljonus jenu (459 000 eiro).

Tomēr opozīcijas politiķi ir kritizējuši Abi, sakot, ka viņš no sava vēlēšanu apgabala uz pasākumu uzaicinājis 850 savus atbalstītājus.

Negaidītā paziņojumā trešdien valdības pārstāvis Josihide Suga žurnālistiem teica, ka valdība ir izvērtējusi dažādas iespējas un nolēmusi nākamā gada pasākumu atcelt.

Viņš solīja, ka valdība "precizēs kritērijus viesu uzaicināšanai un padarīs ielūgumu procesu caurskatāmu".

Gadu no gada lūgto viesu skaits palielinās, līdz ar to pieaug arī pasākuma budžets.

Japānas ziņu aģentūra "Kyodo News" vēsta, ka šogad pasākumā piedalījās 18 000 cilvēku salīdzinājumā ar 7000 -10 000 viesiem, kas bija lūgti uz pasākumu pirms Abes nākšanas pie varas 2012.gadā.

"Kyodo News" arī norāda, ka pērn pasākuma budžets bijis gandrīz dubultojies salīdzinājumā ar 2014.gada budžetu un sasniedzis 55 miljonus jenu.

Japānas ķiršu jeb sakuru ziedēšana ir gaidīts notikums gan vietējo, gan tūristu vidū. Ierasti ķirši sāk ziedēt martā Kjusju salā valsts dienvidos un sezona beidzas maijā Hokaido.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu