Aizkustinošs video: austrāliete izglābj no ugunsgrēka koalu

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Kāda austrāliete nesavtīgi metusies savvaļas ugunsgrēka skartā mežā un, iesvīstītu kreklā, izglābusi no tā koalu. Varonīgās rīcības video apceļojis sociālos tīklus, izpelnoties atzinību no līdzcilvēkiem.

Austrālijā vairāku nedēļu laikā savvaļas ugunsgrēki sapostījuši lielas platības - apmēram vienu miljonu hektāru. Bojā gājuši četri cilvēki un daudz dzīvnieku, kuru mājvietas skāra liesmas.

Ugunsgrēkos smagi cietusi koalu populācija. Lēsts, ka līdz šim dzīvību varētu būt zaudējuši jau vairāk nekā 350 īpatņi.

"Viņš rāpās kokā, bet viņam pie pakaļkājām stiepās liesmas. Es aptinu viņam savu T-kreklu un nodabūju viņu nost no koka," aģentūrai "Reuters" stāsta Tonija Dohertija. "Bija ļoti karsts. Es skrēju uz klajāku vietu."

Sieviete izglābtajam dzīvniekam iedeva padzerties. Video dzirdami koalas spiedzieni, kad tam uz ugunsgrēkā gūtajiem apdegumiem tiek uzliets ūdens.

"Tas bija neaizsargāts dzīvnieks, kurš gāja tieši iekšā liesmās. Zināju - ja nedabūšu viņu nost no koka, tad viņš tur paliks, liesmu apņemts," stāsta glābēja. Viņa savu rīcību raksturo kā "dabisku instinktu".

Dohertija trešdien varēja apciemot par Lūisu iesaukto koalu, kurš patlaban ārstējas veterinārajā klīnikā.

Portmakvarijas Koalu klīnikas direktore Čeinija Flanagana norāda, ka Lūisam apdedzis viss kažoks, kā arī ir vairāki smagāki apdegumi. Viņa arī piebilst, ka Lūiss ir cienījama vecuma koala un viņam nepieciešama skābekļa maska, taču jau ēdot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu