Eglītis uz NEPLP kandidē ar mērķi sakārtot žurnālistu sociālo garantiju jautājumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Eglītis
Jānis Eglītis Foto: publicitātes

Līdzšinējais TV3 žurnālists Jānis Eglītis uz vakantajām vietām Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) kandidē ar mērķi sakārtot žurnālistu un citu satura ražotāju sociālo garantiju jautājumu.

Eglītis pauda, ka lēmumu startēt atlasē pieņēmis visai spēji, jo nolēmis pamest ilggadīgo darbu TV3 ziņās, kuras gaida būtiskas pārmaiņas.

Vienlaikus žurnālists uzsvēra, ka viņam ir "ilgstoša sāpe" par notiekošo mediju vidē. Lai gan Nacionālās drošības koncepcijā un citos svarīgos dokumentos uzsvērta nepieciešamība stiprināt informatīvo telpu, kas ir sevišķi būtiski Krievijas vērstā informatīvā kara apstākļos, Latvijas mediju telpa ilgstoši un sistemātiski cieš no zema finansējuma, un situācija pasliktinās, uzskata Eglītis.

"Nepietiekami ienākumi no reklāmas ierobežo mediju spējas ražot augstas kvalitātes saturu. Palīdzēt vērst situāciju par labu un beidzot sakārtot žurnālistu un citu satura ražotāju sociālo garantiju jautājumu - to es redzu kā galvenos mērķus, pretendējot uz šo augsto amatu," pauda Eglītis.

Konkursā uz NEPLP locekļa amatu kandidatūras pieteikuši arī bijušais Saeimas deputāts Kārlis Seržants, žurnālists Eglītis un filozofs un publicists Ilmārs Šlāpins.

Kā pastāstīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV), trešdien līdz konkursa noslēgumam uz NEPLP divām vakancēm dokumentus ir iesnieguši 17 personas. 

Konkursā startē arī režisors Jānis Ābele, žurnālists, pētnieks Oļģerts Tipāns, bijušais Latvijas Radio skaņu inženieris Andis Plakans, korporatīvo komunikāciju praktiķis un pasniedzējs Ilmārs Jargans, Jekaterina Jerofejeva-Āboliņa, žurnāliste Ieva Kalderauska, Latvijas Kristīgā radio ziņu redaktore Ginta Linmeijere, rakstniece un žurnāliste Eva Mārtuža, Ilze Pētersone, žurnālists Jānis Zariņš un bijusī NEPLP locekle Aija Dulevska. 

Jau iepriekš konkursam bija pieteikušies ilggadējā Latvijas Radio darbiniece, muzikoloģe Daiga Mazvērsīte, kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis un mūziķe Inese Šuļžanoka.

Kandidātu atlasei bija piesaistīta arī personālatlases kompānija "CV Online", un Kaimiņš uzsvēra, ka viņš un komisija nezinot, kurus kandidātus pēc atlases kompānijas piesaistes uzrunājis "CV Online" un kuri pieteikušies paši. Komisija vadītājs akcentēja, ka atlases kompānijas darbam atvēlētie 5000 eiro ir atmaksājušies, nodrošinot atbilstošu konkurenci uz NEPLP vakancēm.

Tālākajā procesā paredzēts veikt šo personu pārbaudi valsts attiecīgajos informācijas reģistros un pēc divām nedēļām aicināt uz Cilvēktiesību komisijas sēdēm, lai varētu viņus iztaujāt atklātās sēdēs, kurās varēs piedalīties visi Saeimas deputāti, pastāstīja Kaimiņš.

Kā ziņots, konkurss uz NEPLP locekļu divām vakancēm izsludināts, jo šo amatu atstājusi Gunta Līdaka un decembrī šo amatu atstās arī padomes vadītāja Dace Ķezbere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu