Indijā drīz varētu ieviest pasaulē pirmo injicējamo kontracepcijas līdzekli vīriešiem (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: unsplash.com

Indijas pētnieki šonedēļ paziņoja, ka ir beiguši darbu pie injicējama vīriešu kontracepcijas līdzekļa (RISUG) klīniskajiem pētījumiem.

Kā vēsta Indijas ziņu izdevums “Hindustan Times”, šis produkts tiek injicēts blakus sēkliniekiem un darbojas aptuveni 13 gadus. Pašlaik tas ir nodots Indijas zāļu ģenerālkontroles rokās, kas ir atbildīga par jaunu zāļu apstiprināšanu un ieviešanu valstī.

“Produkts ir gatavs, atliek vien to apstiprināt,” komentēja Indijas Medicīnisko pētījumu padomes vecākais zinātnieks R. S. Šarma.

Klīniskie pētījumi, kuros bija iesaistīti vairāk nekā 300 vīrieši, parādīja, ka šis produkts var novērst grūtniecību 97% gadījumu.

RISUG procedūrā kanālā, pa kuru sēklas šķidrums noplūst no sēklinieka piedēkļa līdz urīnizvadkanālam, tiek injicēts polimērs, neļaujot spermai nokļūt tālāk. Injekcija tiek veikta ar vietējo anestēziju un ir novēršama ar vēl vienu injekciju, kas izšķīdina iepriekš injicēto polimēru.

Savukārt vasektomijas laikā šīs spermas caurulītes tiek pārgrieztas vai nosietas, tāpēc auglības atgriešanai nepieciešama sarežģīta operācija, kas ne vienmēr ir efektīva.

Pētnieki cer, ka RISUG tiks apstiprināts kā paliekošs kontracepcijas veids līdzīgi kā vasektomija. Eksperti saka, ka ir nepieciešami seši līdz septiņi mēneši, lai saņemtu nepieciešamo apstiprinājumu un sāktu produkta ražošanu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu