Mediji: viens no slepkavībā Sīrijā iesaistītajiem "vāgneriešiem" māca skolēniem patriotisko audzināšanu (61)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Nesen Krievijas neatkarīgais portāls "Novaja Gazeta" publicēja šausminošu fotogrāfiju, kurā četri vīrieši Sīrijā 2017.gadā pozē pie gaisā pakārta sīrieša līķa ar nocirstu galvu, un vienu no tajā redzamajiem cilvēkiem identificēja kā privātās militārās kompānijas "Vagner" algotni. Drīz pēc tam portāls "Fontanka" identificēja citu attēlā redzamo vīrieti - izrādās, viņš skolēniem pasniedz patriotisko audzināšanu.

2017.gadā Krievijas tīmekļa vidē parādījās video, kurā redzams, kā četri krieviski runājoši cilvēki ar āmuru sit un nogalina vīrieti. Vairākos komentāros pie šī video tika izteikts pieņēmums, ka slepkavas varētu būt Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" algotņi Sīrijā, taču medijiem tam izdevās gūt apstiprinājumu tikai divus gadus vēlāk, kad tie ieguva fotogrāfiju, kurā vīrieši redzami bez maskām.

"Novaja Gazeta" vienu no vīriešiem identificēja kā bijušo Stavropoles policistu Staņislavu D.

Tikmēr "Fontanka" ziņo, ka portāls identificējis vēl vienu no iesaistītajiem. Tas esot bijušais Krievijas karavīrs Ruslans, kuram patlaban apritējuši 39 gadi. Pirms 20 gadiem viņš esot piedalījies par nelikumīgiem atzīto grupējumu atbruņošanā Čečenijā.

2001.gadā Ruslans esot ticis atzīts par kara veterānu.

Portāls runāja ar Ruslana paziņām, viņi atklāja, ka vīrietis nodarbojoties ar skolēnu patriotisko audzināšanu, sagatavojot jaunatni militārajam dienestam un popularizējot kazaku karaspēku.

Draugi stāsta, ka Ruslans vienu reizi esot devies komandējumā uz Sīriju, no kura atgriezies 2017.gadā.

Kad portāls piezvanīja pašam Ruslanam, viņš noliedza, ka jebkad būtu bijis Sīrijā vai arī būtu jebkādā veidā saistīts ar "Vagner".

Taču viņš atzina, ka kā brīvprātīgais strādājot ar 12 gadus veciem skolēniem, kuriem pasniedzot patriotisko audzināšanu.

"Novaja gazeta" publiskoto informāciju pagājušonedēļ komentēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš norādījis, ka Kremlis ar laikraksta publikāciju vēl neesot iepazinies, tāpēc sīkākus komentārus pagaidām nesniegšot.

Tomēr viņš paudis pārliecību, ka asiņainajā video redzamajiem krieviski runājošajiem cilvēkiem neesot pilnīgi nekāda sakara ar Krievijas militāro operāciju Sīrijā un tāpēc neesot pamata bažīties, ka šis gadījums nekādā veidā neietekmēšot Krievijas reputāciju.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu