"Rīgas satiksmes" padome neizraudzīsies jaunu pagaidu valdes priekšsēdētāju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padome nolēmusi neizraudzīties jaunu pagaidu valdes priekšsēdētāju, informē uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča. 

Jauns pagaidu valdes priekšsēdētājs padomei bija jāizraugās tādēļ, ka aizvadītajā nedēļā uzņēmuma kapitāldaļu turētājs un Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) nolēma līdzšinējo valdes vadītāju iecelt par piekto padomes locekli.

Tomēr, kā norādīja Bartaševiča, tā kā tuvākā pusotra mēneša laikā tiks atlasīta pastāvīgā uzņēmuma valde, padome nolēmusi jaunu pagaidu vadītāju neizraudzīties.

Tā vietā valdes priekšsēdētāja pienākumi sadalīti starp trīs esošajiem valdes locekļiem - Juri Švanderu, Armandu Krūzi un Emīlu Jakrinu, katram nosakot noteiktas atbildības zonas.

Kā ziņots, "Rīgas satiksme" bez pastāvīgās valdes palika aizvadītā gada izskaņā, pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka kriminālprocesu saistībā ar trim "Rīgas satiksmes" veiktajiem iepirkumiem.

Pēc lietas sākšanas visa toreizējā valde atkāpās no amatiem. Uzņēmuma valdē strādāja priekšsēdētājs Leons Bemhens, toreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (S), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), kā arī partijas "Gods kalpot Rīgai" biedre Inese Švekle.

"Rīgas satiksmei" tika iecelta pagaidu valde, kuras sastāvs laika gaitā mainījās un patlaban tajā strādā Krūze, Švanders un Jakrins. Līdz aizvadītajai nedēļai pagaidu valdi to vadīja Ernests Saulītis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu