VID: Par čeku loterijas mērķu sasniegšanu vēl pāragri runāt (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagaidām vēl ir pāragri runāt par čeku loterijas mērķu sasniegšanu, kā arī par loterijas pienesumu budžetam, otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Stratēģiskās vadības lietu un sabiedrisko attiecību pārvaldes Stratēģiskās vadības daļas vadītāja Anželika Lauska.

Viņa informēja deputātus, ka līdz pirmdienai, 25.novembrim, uz novembra izlozi iesniegts 871 741 čeks, bet kopumā čeku loterijai šogad iesniegti jau 6,178 miljoni čeku.

"Informāciju VID uzkrāj un pēta, aptuveni 12 mēnešus turpināsies statistikas apkopošana. Lieli kontroles pasākumi, balstoties uz čeku loterijā iesniegto informāciju, pagaidām vēl nav realizēti, tie notiks pēc informācijas apkopošanas," skaidroja Lauska.

Komisijas deputātus interesēja, kāds ir čeku loterijas budžets, un Lauska norādīja, ka nākamgad tas ir 650 000 eiro. Tostarp 81 144 eiro paredzēti čeku loterijas īstenošanai, 50 000 eiro - mobilās aplikācijas izstrādei, 395 000 eiro - loterijas balvu fondam, 83 000 eiro - loterijas reklāmai, 30 000 eiro - loterijas rezultātu paziņošanai televīzijā, bet 12 eiro - loterijas domēna uzturēšanai.

Saeimas deputātiem interesēja, kāds ir loterijas pienesums budžetā, taču Lauska norādīja, ka pagaidām vēl ir veiktas tikai deviņas tematiskās pārbaudes, kuras bija nepieciešamas uzreiz, jo esot atklāti "tiešām izcili gadījumi".

Vairāk visaptverošu pārbaužu sekošot nākamgad pēc analītiskās informācijas apkopošanas un izpētes 12 mēnešu garumā, piebilda Lauska.

Kā ziņots, pirmajās četrās "Čeku loterijas" izlozēs izlozētas 216 naudas balvas un 219 papildu balvas, ko pēc pašu iniciatīvas nodrošinājuši uzņēmumi - Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Čeku loterijas gaitā ik mēnesi tiek izspēlētas 54 naudas balvas, no kurām viena naudas balva ir 10 000 eiro vērtībā, trīs naudas balvas - 5000 eiro vērtībā, 50 naudas balvas - 100 eiro vērtībā, savukārt 2019.gada izlozē, kas notiks 2020.gada sākumā, varēs laimēt vienu naudas balvu 10 000 eiro vērtībā, četras naudas balvas 5000 eiro vērtībā un piecas naudas balvas 1000 eiro vērtībā. Dalībai gada izlozē ik mēnesi tiek reģistrēti 10 laimējušie čeki.

Visiem laimētājiem, kuru reģistrētais čeks ir ieguvis kādu ikmēneša naudas balvu vai papildu balvu, 30 dienu laikā no izlozes rezultātu publicēšanas dienas ir jāpiesakās VID.

Savukārt gada loterijai izvirzītie čeki jāpiesaka VID 14 dienu laikā no rezultātu publicēšanas dienas. Pieteikties laimestam un uzrādīt čeka oriģinālu var gan elektroniski, izmantojot Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), gan ierodoties klātienē jebkurā no VID klientu apkalpošanas vietām visā Latvijā.

Balvu ieguvēju saraksts pēc katras izlozes tiek publicēts gan tīmekļa vietnē "www.cekuloterija.lv", gan VAS "Latvijas Loto" mājaslapā. Tāpat balvu ieguvēji par laimestu saņem arī informatīvu SMS uz loterijai reģistrēto mobilā tālruņa numuru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu