Apbalvoti deviņi akcijas "Latviešu valodai draudzīga vide" laureāti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VVC

Valsts valodas centrā (VVC) šodien noslēdzās ikgadējā akcija "Latviešu valodai draudzīga vide" un tika apbalvoti deviņi uzņēmumi, kas aktīvi sargā un kopj valsts valodu, pavēstīja VVC pārstāve Daina Tabuna.

Viņa norādīja, ka pasākumā tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) un Valsts valodas centra direktora vietniece Ieva Lībķena pasludināja akcijas laureātus - uzņēmumus, kas šogad novērtēti kā vislabāk atbilstoši raksturojumam "latviešu valodai draudzīga vide". 

Atklājot apbalvošanas ceremoniju, tieslietu ministrs uzsvēra, ka "uzņēmumi, kas rūpējas par latviešu - mūsu valsts valodas - vidi, statusu un prestižu, rīkojas atbildīgi un valstiski". Ministrs skaidroja, ka latviešu valoda ir viena no vissvarīgākajām valsts un nācijas identitātes veidotājām un stūrakmeņiem. Uzņēmumi, kas ikdienā savā darbībā rūpējas par latviešu valodas nostiprināšanu, stiprina valsts un nācijas identitāti.

"Tas ir ļoti būtiski, ka mēs parādām savu attieksmi pret valodas lietojumu ikdienā - tādējādi mēs nodrošinām tās attīstību nākotnē. To ir svarīgi saprast un atcerēties katru dienu! Neviens cits, tikai mēs paši varam vairot latviešu valodas prestižu," uzņēmēju ieguldījumu valsts valodas stiprināšanā," akcentēja Bordāns.

Tabuna skaidroja, ka akciju "Latviešu valodai draudzīga vide" VVC rīko jau astoto gadu pēc kārtas. Šogad pirmo reizi balvas tika pasniegtas trīs kategorijās - preču ražotāji, pakalpojumu sniedzēji un tirdzniecības vietas, un katrā no kategorijām tika godināti trīs uzņēmumi. Dalībniekus akcijai varēja pieteikt jebkurš sabiedrības loceklis, tostarp paša uzņēmuma pārstāvji, un VVC vecākie inspektori.

Savukārt Lībķena uzsvēra, ka ne mazāk svarīgi kā novērst pārkāpumus valodas lietojuma jomā ir arī izcelt un uzslavēt pozitīvos piemērus - uzņēmumus, kas ar savu darbību apliecina patiesas rūpes par valsts valodas stiprināšanu.

Viņa akcentēja, ka, reaģējot uz pēdējā laika tendencēm, šogad pirmo reizi akcijā apbalvojam ne tikai pakalpojumu sniedzējus un tirdzniecības vietas, bet arī preču ražotājus, kas tāpat spēlē nozīmīgu lomu latviešu valodai draudzīgas vides veidošanā. "Laikā, kad mūsu ražotāji strauji iekaro ārzemju tirgus, vēlamies īpaši atbalstīt tos uzņēmumus, kas savām precēm pastāvīgi nodrošina nevainojamu marķējumu latviešu valodā, veiksmīgi atrodot līdzsvaru starp eksporta kāpināšanu un vietējo klientu vajadzību cienīšanu," uzsvēra Lībķena. 

Laureātiem tika pasniegti atzinības raksti un uzlīmes ar akcijas logo, kas popularizē latviešu valodai draudzīgus uzņēmumus.

Šogad par laureātiem tika atzīti - AS "Smiltenes piens", Tautas mākslas biedrības "Saiva", SIA "Gardu muti", SIA "Jala" vīriešu frizētava "Rūdis", SIA "Kraģītis" beķereja "Kraģītis", SIA "Puto" automazgātava "Puto", SIA "Mimoza" ziedu salons "Mimoza", SIA "Kongs" tirdzniecības vieta "Daba", kā arī ZS "Baļļas" veikals "Baļļas medus un bišu lietas".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu