Mediķi sola rīkot vēl plašākas aktivitātes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) nākamās mediķu protesta aktivitātes plāno sākt pēc tam, kad Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) būs pieņēmusi lēmumu par arodbiedrības rosināto parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par 13.Saeimas atsaukšanu, pauda LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

Keris norādīja, - ja pirmās akcijas mērķis bija pacientiem parādīt, kas notiek, ja nav pieejama veselības aprūpe, tad šodien protestētāji vēlējušies radīt neērtības politiķiem. "Sākotnēji protesta akcijai tika pieteikti 1000 dalībnieku un šāds skaits aptuveni arī bija ieradies," apgalvoja Keris, lai arī policija lēsa, ka atnākušo bija uz pusi mazāk.

LVSADA aicina savus biedrus un pacientus jau tagad parakstīt citu iniciatīvas grupu pieteikto ierosinājumu par parakstu vākšanas tautas nobalsošanas ierosināšanai par 13.Saeimas atsaukšanu.

"Mēs aktīvi informēsim cilvēkus, kur, kā un kāpēc ir jāparakstās par tautas nobalsošanas ierosināšanu, lai atsauktu 13.Saeimu," solīja Keris, piebilstot, ka, paliekot malā, kļūstam par nomali arī sociāli, iedzīvotāji aizbrauc un valsts iztukšojas.

Kā ziņots, pie Saeimas šodien notika veselības aprūpes darbinieku protesta akcija. Valsts policijas preses pārstāve Elīna Priedīte informēja, ka tā kopumā bija pulcējusi 500 dalībniekus un aizritējusi bez starpgadījumiem.

Akcija ilga aptuveni stundu un noslēdzās ar CVK iesniegtu ierosinājumu par Saeimas atsaukšanu.

LVSADA rosinājums tiks skatīts CVK sēdē, kas plānota ceturtdien, 5.decembrī, plkst.11, aģentūrai LETA pavēstīja CVK pārstāve Laura Zaharova. Viens no risinājumiem ir LVSADA kā inicatīvas grupu pievienot jau esošajai iniciatīvai par Saeimas atsaukšanas rosināšanu, taču par to lēmums vēl jāpieņem CVK sēdē.

Citu organizāciju iepriekš rosinātajā parakstu vākšanā portālā "latvija.lv" par referenduma rīkošanu Saeimas atsaukšanai ir parakstījušies gandrīz 40 000 vēlētāju. Tautas nobalsošanas sarīkošanai nepieciešams savākt teju 155 000 parakstu.

Foto: Veselības aprūpes darbinieku protesta akcija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu