Krievija augustā bombardējusi bēgļu apmetni Sīrijā, secinājis ASV laikraksts (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Šā gada 16.augustā Krievijas gaisa spēki veikuši uzlidojumu bēgļu apmetnei, kas atrodas netālu no Sīrijas ziemeļu pilsētas Hasas. Šajā uzbrukumā dzīvību zaudēja 19 cilvēki, ziņo ASV laikraksts “The New York Times”.

To, ka Krievijas lidmašīna uzbrukusi bēgļu nometnei, “The New York Times” žurnālisti izsecināja, sasaistot aculiecinieku uzņemtos attēlus un video no triecienu piedzīvojošās nometnes ar Krievijas pilotu sarunām, kas veiktas attiecīgajā dienā.

Pilotu sarunu ierakstus laikrakstam nodevis kāds avots no Sīrijas.

Tāpat žurnālisti salīdzināja viņiem pieejamos attēlus no Hasas ar “Google Earth” attēliem.

Laikraksts uzsver, ka bēgļu apmetne, kas piedzīvojusi uzlidojumu, atrodas vairāk nekā desmit kilometru attālumā no Sīrijas konflikta kaujas darbību zonas – šai nometnei vispār nevajadzēja būt uzbrukuma mērķim.

Analizējot aculiecinieku uzņemtos bēgļu apmetnes attēlus, kas uzņemti tajā dienā, “The New York Times” secināja, ka uzbrukums tika veikts 16.augustā plkst.19.17 vakarā pēc vietējā laika.

Savukārt šogad iepriekš laikraksta rīcībā bija nonākuši tūkstošiem sarunu ierakstu, kuros dzirdami Krievijas un Sīrijas piloti dažādu uzlidojumu veikšanas laikā.

Tāpat laikraksta rīcībā bija detalizēta informācija par kaujas lidmašīnu lidojumiem - šo informāciju apkopojuši Sīrijas aktīvisti, kas dokumentē novērotos kaujas lidmašīnu lidojumus, kā arī noklausās arī lidmašīnu pilotu sarunas ar kontroles centru uz zemes.

Analizējot šo informāciju “The New York Times” žurnālisti ieguvuši nepārprotamus pierādījumus tam, ka uzlidojumu miermīlīgajiem iedzīvotājiem pie Hasas veica Krievijas gaisa spēku lidmašīna.

Krievija militāras operācijas Sīrijā veic jau četrus gadus. Visu šo laiku Krievija ir noliegusi, ka tā būtu veikusi uzbrukumus civiliedzīvotājiem.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija “The New York Times” publiskoto informāciju pagaidām nav komentējusi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu