Ukrainas "Naftogaz" vadītājs ticies ar ASV Džuliāni lietas prokuroriem (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Naftogaz" vadītājs Andrijs Kobolevs
"Naftogaz" vadītājs Andrijs Kobolevs Foto: EPA/Scanpix

ASV federālie prokurori runājuši ar Ukrainas valsts gāzes uzņēmuma "Naftogaz" vadītāju Andriju Kobolevu izmeklēšanas ietvaros par ASV prezidenta Donalda Trampa privātā advokāta Rūdija Džuliāni un divu Džuliāni kompanjonu biznesa darījumiem.

Kobolevs brīvprātīgi ticies ar ASV Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, sacīja Lenijs Brauers, kas pārstāv Ukrainas lielākā gāzes piegādātāja "Naftogaz" valdes priekšsēdētāju.

"Tieslietu ministrija pieprasīja sarunu ar Andriju Kobolevu," sacīja Brauers. "Viņš piekrita un ir brīvprātīgi runājis ar valdības prokuroriem."

Saruna notikusi Londonā, sacīja ar notikumu gaitu pazīstams cilvēks.

Ņujorkas federālie prokurori veic izmeklēšanu par Džuliāni biznesa darījumiem, arī to, vai bijušais Ņujorkas mērs ir reģistrējies kā ārvalstu aģents.

ASV Kongresa impīčmenta izmeklēšana pamatā šauri koncentrējusies uz Džuliāni lomu centienos panākt, ka Ukraina veic izmeklēšanu saistībā ar ASV demokrātiem, savukārt ASV federālo prokuroru intereses, runājot ar "Naftogaz" amatpersonām, arī Kobolevu, liecina, ka viņi veic plašāku izmeklēšanu par Džuliāni un viņa kompanjonu biznesa darījumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu