RD opozīcija vēlas Kleina skaidrojumu par "Rīgas satiksmes" padomes atsaukšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Deputāts Druvis Kleins
Deputāts Druvis Kleins Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes opozīcija rosina sasaukt Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, lai uzklausītu jaunā vicemēra Druvja Kleina paskaidrojumus par SIA "Rīgas satiksme" atsevišķu padomes locekļu atstādināšanu no amatiem, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Parakstu vākšanu ierosinājusi Jaunās konservatīvās partijas frakcija, un šodien jau iesniegts pieprasījums par sēdes sasaukšanu. Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām", tā jāsasauc 24 stundu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža.

Opozīcijas deputāti iesniegumā uzsver, ka Kleins, kurš ir uzņēmuma kapitāldaļu turētājs, domniekiem neesot paskaidrojis sava lēmuma "juridiskos un faktiskos apstākļus, kā arī pēc būtības nav pamatojis sava lēmuma iemeslus".

Kā ziņots, vien dažas dienas pēc kļūšanas par galvaspilsētas vicemēru un "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētāju Kleins daļēji nomainīja uzņēmuma padomi, no tās atstādinot padomes priekšsēdētāju Normundu Narvaišu, padomes locekļus Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Kleins norādīja, ka visi ar atlases kompānijas palīdzību izraudzītie kandidāti noteikti esot atbilstoši padomes amatam, bet viņu bažīgu darījusi iecelšanas procedūra. To, vai padomes locekļi neatbilstoši veikuši savus pienākumus vai izdarījuši kādus citus pārkāpumus, vicemērs neizskaidroja.

Turpmāk uzņēmuma padomē darbu turpinās Ernests Saulītis, bet par jaunajiem padomes locekļiem iecelts finanšu jomas speciālists Rolands Klincis un Rīgas domes Administratīvās pārvaldes vadītāja Natālija Moškeviča. Tāpat no 2. decembra darbu padomē sācis Juris Švanders, kurš pirms tam bija uzņēmuma pagaidu valdē.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) ir izteicies, ka, iepazīstoties ar uzņēmuma darbu, viņam nebija radusies doma, ka nepieciešams mainīt uzņēmuma padomi, un viņš to nebūtu darījis.

Arī bijušais domes priekšsēdētāja vietnieks un kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks (NDF), kurš izraudzījās padomi, aģentūrai LETA apgalvoja, ka vēl 29. novembra vakarā, domes sēdes laikā atbildot uz deputātu jautājumiem, Kleins skaidrojis, ka viņam nav daudz informācijas par to uzņēmumu darbību, kuru kapitāldaļas pašvaldības vārdā viņam bija plānots uzticēt pārvaldīt. Tomēr jau 2.decembrī pieņemts lēmums par padomes daļēju nomaiņu.

"Ir grūti iedomāties, ka nozares neprofesionālis divu dienu laikā, turklāt brīvdienās, varēja saprast visu notiekošo tik lielā un sarežģīta uzņēmumā kā "Rīgas satiksme," uzskata Baraņņiks, uzsverot, ka visi kandidāti atlasīti konkursos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu