Otrā advente: kristieši iededz sveci par piedošanu un sirdsmieru (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Turpinoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, svētdien, 8.decembrī, kristieši Latvijā un visā pasaulē piemin Otro adventi. TVNET arī novēl baltu un mierpilnu Ziemassvētku gaidīšanas laiku!

Advente ir laika posms no ceturtās svētdienas pirms Ziemassvētkiem, tas ir pieklušanas un pārdomu laiks pirms Kristus piedzimšanas. Baznīca māca, ka adventes laiks jāpavada klusumā, dziļās pārdomās un lūgšanās. Tas ir laiks, kad katram pašam sevī jānožēlo savi grēki un jāpiedod visiem vienādi.

Par ko mēs šonedēļ aizdedzam otro svecīti?

Vecās un Jaunās derības pravietis Jānis Kristītājs aicina uz atgriešanos un grēku nožēlu. Viņš atklāj «svēto ceļu» – ceļu uz pestīšanu. Viņš ir Kristus priekšgājējs, kas pasludina jauno laikmetu, kad ļaunums vairs nepastāvēs un zeme būs piepildīta ar Dieva pazīšanu. Svētie Raksti aicina uz samierināšanos, izlīgšanu un atvērtību Svētā Gara darbībai.

Otrajā svētdienā domājam par dažādu lietu mainīšanu vai samierināšanos. Izlīgšanu ar tuvākajiem, piedošanu, palīdzēšanu...

Daudziem no mums advente ir laiks, kad klusām gaidām pienākam Ziemassvētkus. Četru svētdienu garumā mūsu mājās iemirdzas sveces liesmiņa, kurai simbolismu varam piemeklēt katrs pēc savām izjūtām.

Advente ir četru nedēļu periods, kas ilgst līdz 22.decembra vakaram.

Tas ir meklējumu sevī laiks. Dienas, kad esam kopā ar ģimeni, sev tuvajiem. Lai mierīgs šis svētku gaidīšanas laiks!

Foto: Pixabay

Pasākumi un koncerti

Adventa koncerts jauniešiem

Mazajā Ģildē notiek Adventa koncerts jauniešiem "Kristīne Prauliņa & The Soulful Crew". Piedalās Kristīne Prauliņa (vokāls), “The Soulful Crew”: Toms Mikāls (klavieres), Jānis Kalniņš (ģitāra), Valters Sprūdžs (basģitāra), Kaspars Kurdeko (bungas) Programmā Kristīnes Prauliņas oriģinālmūzika Ieeja bez maksas. 

Ziemassvētku koncerts "Veltījums"

Madonas kultūras namā komponists Mārtiņš Brauns un vokālā grupa "Insomnia" plkst. 17:00 uzstājas ar Ziemassvētku koncertu "Veltījums", kurā par vadmotīvu kļuvusi populārā un iemīļotā dziesma "Veltījums" no kinofilmas "Ziemassvētku jampadracis". 

Koncerts otrajā adventē “Sajūti Ziemassvētkus”

Akustiskais trio - Iveta Baumane, Roberts Pētersons un Viesturs Samts aicina uz koncertu Aizkraukles Kultūras namā.  Iveta Baumane un Roberts Pētersons ir mūziķi ar ilggadēju pieredzi, ko ir bagātinājuši dziedot un spēlējot dažādos muzikālos projektos, sadarbojoties ar Latvijā pazīstamiem mūziķiem. Šajā vasarā dueta dziesma “Kad Satiksimies” ir kļuvusi par vienu no spēlētākajām dziesmām “Latvijas radio 2” un citās radio stacijās.

Ziemassvētku koncerts ES TICU... 

Koncertē komponista Valta Pūces vadībā apvienojušies izcili mūzikas profesionāļi – brīnumskaistās balss īpašniece, operdziedātāja Inga Šļubovska Kancēviča, vijoļspēles meistars Raimonds Ozols, niansētā flautas burve Dita Krenberga un pats Valts Pūce pie taustiņinstrumentiem. Programmā skanēs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, instrumentāli skaņdarbi un komponista Valta Pūces oriģināldarbi ziemīgās noskaņās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu