Nofilmēts: Īlons Masks uz restorānu dodas savā Cybertruck (7)

Izrāda to slavenam Holivudas aktierim
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@Jon4Lakers

Tesla Motors, SpaceX un citu kompāniju dibinātājs Īlons Masks pēdējā laikā daudz uzmanības velta sava autobūves uzņēmuma izstrādātajam kiberautomobilim.

Par Cybertruck nodēvētais kantainais pikaps tika prezentēts vien novembra beigās, taču kopš tā laika ir paguvis pagozēties medijos visā pasaulē. Pirmkārt, saistībā ar tā viegli sabojājamajiem bruņustikliem, otrkārt, ar to kā futūristiskais elektromobilis virves vilkšanā pazemoja Ford F-150, bet tagad par publicitāti parūpējies pats Masks, kurš uz restorānu bija devies tieši ar Tesla Cybertruck.

Ieturēties Malibu restorānā Nobu Masks nedevās viens. Viņam līdz brauca kanādiešu dziedātāja Grimes, kā arī Tesla Motors galvenais dizainers Francs fon Holchauzens. Pie tam, kad vakariņas bija galā, ar Tesla Cybertruck kārtīgi tika iepazīstināts arī labi zināmais Holivudas aktieris Edvards Nortons (American History X, Fight Club, The Italian Job, The Illusionist, The Grand Budapest Hotel).

Jau ziņojām, ka Tesla Motors plāno kiberpikapa ražošanu sākt 2021.gadā, un tas būs pieejams vairākās versijās. Par 39 900 ASV dolāriem varēs iegādāties modeli ar aizmugurējās ass piedziņu, vienu elektromotoru un 402 km gaitas rezervi, savukārt auto, kas ar pilnām baterijām var nobraukt 500 jūdzes jeb nedaudz vairāk par 800 kilometriem, maksās 69 900 dolārus. Šis spēkrats, kam pilnpiedziņas sistēmā uzstādīti trīs elektromotori, spēj 96 km/h sasniegt 2,9 sekundēs. 

Tikmēr pilnpiedziņas modelis ar diviem motoriem paātrinājumā nebūs tik dinamisks (4,5 sekundes), un arī baterijas nodrošinātā autonomija būs mazāka - ap 300 jūdzēm jeb 500 kilometriem. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu