Auns - pikantais kvinojas čili

Dominējošā ir asā garša
CopyLinkedIn Draugiem X
  • 100 g kvinojas
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • ½ zaļā paprika
  • 1 čili pipars
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ½ ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ½ ēdamkarotes tomātu pastas
  • 400 g budža mizotu, sagrieztu tomātu
  • 140 g bundža saldās kukurūzas
  • 400 g bundža sarkanās pupiņas
  • 1 ēdamkarote laima sulas
  • šķipsniņa sāls, baltie pipari
  • 1 tējkarote čili pulvera
  • Šķipsniņa oregano, kumina ķimenes
  • 1 tējkarote kļavu sīrupa

Kvinoju liek sietā, skalo zem tekoša auksta ūdens, vāra apmēram 15 minūtes. Caur sietu nokāš un skalo ar aukstu ūdeni.

Zaļai paprikai un čili piparam izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā.

Foto: AMALIJA.LV

Lielā pannā uzkarsē eļļu. Vidējā temperatūrā apcep kuminu, sīpolus un ķiplokus, papriku un čili piparu. Pievieno tomātu pastu un tomātus, maisot gatavo apmēram 5 minūtes.

Kukurūzai un pupiņām nolej šķidrumu, noskalo ar aukstu ūdeni. Liek uz pannas pie tomātu maisījuma. Pievieno arī kvinoju. Visu labi samaisa un gatavo 5 minūtes.

Pievieno laima sulu, sāli, piparus, čili pulveri, oregano un pēc garšas kļavu sīrupu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu