Dvīnis - samoreki jeb čebureki ar samosas pildījumu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X

Čebureku mīklai:

  • 0,5 kg miltu
  • 50 ml augu eļļas
  • 150 ml karsta ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 1 l augu eļļas cepšanai

Ieber bļodā miltus, pieber sāli, samaisa. Pielej augu eļļu, ar dakšiņu iemaisa. Pakāpeniski lej klāt tikko uzvārītu ūdeni un ar dakšiņu iemaisa. Tad liek uz virsmas un kārtīgi iemīca. Saveļ bumbiņā, apliek ar pārtikas plēvi un atstāj uz 30 minūtēm atpūsties istabas temperatūrā.

Samosas pildījumam:

  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • sauja Indijas riekstu
  • sauja saldētu zaļo zirnīšu
  • 3 cm svaiga ingvera
  • 1 tējkarote kumina ķimeņu
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • 1 tējkarote sieramoliņa sēklu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • sāls, pipari
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 l ūdens

Sagriež kartupeļus, sasmalcina nedaudz riekstu.

Foto: AMALIJA.LV

Uz pannas uzlej augu eļļu, uzsilda mērenā temperatūrā, saber sausās garšvielas. Maisot cep, līdz sāk smaržot garšvielas, ber klāt kartupeļus. Apcep 3 minūtes. Maisot kartupeļus, liek klāt ingveru un riekstus. Cep 15 minūtes. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, ber klāt saldētus zaļos zirnīšus. Visu sacep kopā vēl 5 minūtes. Uzliek vāku, noslēdz uguni un ļauj visam savilkties un atpūsties.

Uz tīras virsmas uzber mazliet miltu, uzliek mīklu, izrullē to 0,5 cm biezumā. Izgriež aplīti, liek vidū 1 ēdamkaroti kartupeļu pildījuma un ar pirkstiem cieši aizspiež ciet maliņas. Vidēja izmēra katliņā uzkarsē augu eļļu, liek iekšā samoreku un cep, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Ņem ārā no katliņa, atliek uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu, atdzesē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu