Vēzis - terijaki lēcu bumbas

dominējošā ir sāļā garša
CopyLinkedIn Draugiem X
  • 90 g burkānu
  • 3-4 cm ingvera saknes
  • 2 ēdamkarotes sakapātas selerijas vai sīpola, pēc izvēles
  • 20 g veselu auzu pārslu
  • ¾ tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • ½ tējkarote sarkano piparu
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 1 ēdamkarote smalcinātu linsēklu
  • 300 g vārītu lēcu
  • 2-3 ēdamkarotes nebalinātu miltu vai auzu miltu
Foto: AMALIJA.LV

Terijaki mērce

Vispirms uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Burkānus, nomizotu ingvera sakni, seleriju vai sīpolu un auzu pārslas liek smalcinātājā un sasmalcina. Pievieno ķiploku pulveri, sojas mērci, sarkanos piparus, sāli, sezama eļļu, smalcinātas linsēklas (ja vēlaties) un 150 g vārītu lēcu. Pāris reizes pamaļ smalcinātājā, lai daļa lēcu sasmalcinās.

Masu pārliek lielā bļodā, pievieno atlikušos 150 g lēcu un kārtīgi samaisa visu kopā. Pievieno miltus, lai masa kļūtu biezāka. Masai jābūt mīkstai, bet nedrīkst būt pārāk šķidra. Pēc garšas pievieno sāli. Ar ēdamkaroti veido bumbas. Tās kārto uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.

Pavisam nedaudz pārslaka eļļu pār bumbām un liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ja bumbas vēl ir mīkstas, pacep vēl dažas minūtes.

Bumbas paliks cietākas, kad tās atdzisīs, tāpēc svarīgi tās nepārcept.

Kad gatavas, kopā ar cepampapīru noņem no pannas un atstāj uz galda atdzist. Kad tās padzisušas, pārlej ar uzsildītu terijaki mērci.

Dekorē pēc vēlmēm ar sīpollociņiem vai sezama sēklām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu