Lauva - baklažānu karalis – baba ganuš

dominējošā garša ir rūgta
CopyLinkedIn Draugiem X
  • 2 vidēja lieluma baklažāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 citrona sula
  • 2 ēdamkarotes tahini vai sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
Foto: AMALIJA.LV

Baklažānus sadrusta ar dakšu. Liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 240 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz augstākā plaukta apmēram 20-25 minūtes. Cepšanas laikā to var apgriezt vairākas reizes, lai miza no visām pusēm kļūtu gandrīz melna. Izņem no krāns un liek citā traukā atdzist.

Kamēr baklažāns cepas, nomizo un sakapā ķiploku. Liek smalcinātājā kopā ar citronu sulu, tahini vai sojas mērci, olīveļļu, ķimenēm, paprikas pulveri un sāli.

Baklažānu pārgriež uz pusēm. Ar karoti izņem mīkstumu un liek smalcinātājā. Var pielikt ari nedaudz baklažāna mizas, lai piedotu garšu. Visu kārtīgi sasmalcina.

Pirms pasniegšanas pārslaka ar citronu sulu un sāli, pārkaisa ar sakapātām selerijas lapām, čili pārslām pēc izvēles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu