Grāmatas, kuras novērtēs ikviena lēdija... (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Kā palīgu dāvanu izvēlē izveidojām dāmu (un ne tikai) iecienītāko grāmatu sarakstu; noteikti kāda no tām derēs teicamai dāvanai! Klasika, galvu reibinoša avantūra, praktiski padomi vai spraigs detektīvs... Grāmatas visu gaumei!

Iedvesmojošs stāsts "Izaugt" par Mišelu Obamu

Foto: publicitātes

Mišela Obama ir viena no ievērojamākajām un pārliecinošākajām mūsdienu sievietēm. Būdama ASV pirmā lēdija afroamerikāniete, viņa veicināja Baltā nama popularitāti visu amerikāņu vidū. Mišela aktīvi iestājās par sieviešu tiesībām un aicināja sabiedrību pievērsties veselīgākam un sportiskākam dzīvesveidam. Viņa nenogurstoši atbalstīja vīru, kurš prezidenta pienākumus pildīja valstij ļoti sarežģītā laikā. Līdztekus tam nesaudzīgo mediju fotozibšņu pavadībā viņa dzīvoja normālu sievietes dzīvi un audzināja divas meitas. Grāmatā Mišela atklāj, kāda pieredze un notikumi ir veidojuši un slīpējuši viņas personību. Tas ir sirsnīgs stāsts par bērnību Čikāgas Dienvidu pusē, jurisprudences studijām un sekmīgu karjeru, mīlestību pret Baraku, bērnu audzināšanu, kā arī par dzīvi Baltajā namā.

Vējiem līdzi

Foto: publicitātes

Margareta Mičela (Margaret Mitchell, 1900–1949) ir amerikāņu rakstniece. Romāns “Vējiem līdzi” pirmoreiz tika izdots 1936. gadā, un, lai gan kopš tā brīža pagājis jau vairāk nekā pusgadsimts, tā popularitāte tikai pieaug. “Vējiem līdzi” ir viens no skaistākajiem romāniem, kas jebkad ticis uzrakstīts. Tas risinās uz Amerikas pilsoņu kara fona, un tā centrā ir Skārletas O’Hāras – temperamentīgas Dienvidu skaistules – un vīrišķīgā avantūrista Reta Batlera mīlas stāsts. Neviens, kas rod baudījumu daiļliteratūrā, nespēj pretoties romāna “Vējiem līdzi” burvībai.

"Savu komētu nedzird" - dzirkstošs kā šampanietis!

Foto: publicitātes

Viegls un ielīksmojošs – tāds ir latviešu rakstnieces Eleonoras Trojas* jaunais romāns “Savu komētu nedzird”. “Savu komētu nedzird” ir romāns par trim jaunām sievietēm šeit un tagad – Bellu, Stellu un Karlīnu. Katra ar savu rūpīgi kopto tēlu, ko redz kolēģi un apkārtējie, katra ar savu sāpi, par kuru zina tikai viņa pati un vēl abas tuvākās draudzenes. Protams – vīrieši, protams – bērni, protams – likstas darbā, protams – nav ko vilkt mugurā. Taču zem un aiz tā visa katra meklē savu, tikai savu ceļu dzīvē, veidu, kā justies laimīgai – par spīti tam, ko domā citi. Un nav svarīgi, vai tev ir divdesmit astoņi gadi un šiks dzīvoklis jaunajā projektā vai teju četrdesmit un plastikas ķirurga vizītkarte makā – viņas visas vēlas būt laimīgas. Un kāpēc gan lai tā nebūtu? Viņas taču zina, ka dzīve ir aizraujoša, un prot uz to paraudzīties ar humoru.

Elijas nama garša – nobaudiet!

Foto: publicitātes

Tikko, draugu lokā atzīmējot Elijas nama desmito gadskārtu, tika atvērta pedagoģes un autorizētas kontemplācijas skolotājas Ingas Rubenes grāmata “Elijas nama garša”. Biedrību Elijas nams un meditāciju, semināru un retrītu telpu iecerēja Ingas vīrs teologs Juris Rubenis, bet veidoja viņi to ciešā sadarbībā, Ingai kļūstot par šī nama sirdi un dvēseli. Un tieši Inga ir tā, kas ar gardiem ēdieniem spēcina meditācijās un mācībās sagurušos. Pēc retrītiem Elijas namā cilvēki mājup ved ne tikai garīgo pieredzi un jaunas zināšanas, bet arī neparastas veģetāro ēdienu receptes. Un ne viens vien šo 10 Elijas nama pastāvēšanas gadu laikā ir rosinājis Ingu: uzraksti taču savu recepšu grāmatu! Nu tas ir izdarīts!

Paula Freimane "Zelta sastāvdaļa"

Foto: publicitātes

Iepazīsimies ‒ esmu Paula Freimane, fitnesa trenere un šī ir mana pirmā pavārgrāmata. No pieredzes varu teikt – sports un ēdiens ir kā cimds ar roku, tāpēc treniņiem bez pareiza un sabalansēta uztura nav lielas jēgas. Ir jāiemācās savus iemīļotos ēdienus pagatavot tā, lai tie palīdz būt veselākiem un izskatīties labāk. Grāmatā apkopotās receptes ir sadalītas piecās grupās ‒ brokastu, pusdienu, vakariņu receptes, kā arī deserti un dzērieni. Pagatavojot vienu ēdienu no katras grupas, iespējams nodrošināt sabalansētu ēdienkarti visai dienai.

Vecpilsētas stāsti jeb Pavisam patiesa Vecrīgas vēsture

Foto: publicitātes

“Vecpilsētas stāsti” ir asprātīgs ekskurss Rīgas vēsturē. To jo īpaši vērtīgu padara grāmatas autores dabiskais humors, plašās zināšanas un pieredze, jo arhitekte Marina Levina ir ilggadēja kultūras mantojuma pētniece. Lasītājs var izsekot patiesiem notikumiem Rīgas vēsturē, taču leģendas par notikumiem Vecpilsētā var lasīt arī kā skaistu, daudzviet romantisku pasaku. Un grāmata ir labs ceļabiedrs, jo tajā ir arī karte, dodoties ekskursijā – izstaigājot un apskatot grāmatā aprakstītās Vecrīgas ielas un namus.

Driftā tikai lēdijas

Foto: publicitātes

“Driftā tikai lēdijas” ir Gunitas Krilovas (1982) pirmā grāmata, tomēr tā ir izraisījusi potenciālo lasītāju interesi jau pirms parādīšanās grāmatnīcu plauktos, jo autore ir pazīstama TVNET blogere, kas savā blogā “Galopā uz augstpapēžiem” apraksta katrai trīsdesmitgadniecei (un ne tikai) labi saprotamas situācijas un problēmas. Tās arī kļuvušas par pamatu jaunajam romānam, kas piesaista ne tikai ar spraigo, intriģējošo sižetu, bet arī ar dzīvo, mūsdienīgo valodu. Kāpēc drifts? Mēs paši sevi ieliekam šajā drifteru lomā. Šodiena to prasa – mums ir jāspēj izbraukt slaidā sānslīdē caur dažādiem ikdienišķiem dzīves šķēršļiem. Vai romāna varones – trīs uzticamas draudzenes, kam pāri trīsdesmit, – to spēs?

Pasaules dižākais tirgonis

Foto: publicitātes

Oga Mandino grāmata “Pasaules dižākais tirgonis” ir kļuvusi par garīgo, morālo un ētisko ceļvedi miljoniem cilvēku visā pasaulē. Pirmā no tām ir saviļņojošs stāsts par jaunu puisi, kamieļu kopēju Hafidu, un viņa ceļu uz panākumiem. Hafids atklāja un īstenoja dzīvē desmit slepenos rakstu ruļļos aprakstītus PANĀKUMU PRINCIPUS un kļuva par pasaules dižāko tirgoni. Savukārt otrajā daļā nu jau bagātais un dāsnais Hafids visiem, kuri – tāpat kā kādreiz viņš pats – tiecas pēc labklājīgas dzīves, piedāvā pieņemt un ievērot desmit PANĀKUMU ZVĒRESTUS. Ogs Mandino ir radījis unikālu dzīves filozofiju, kura palīdzējusi cilvēkiem kļūt laimīgiem, stipriem un turīgiem, just sirdsmieru un patiesu piepildījumu.

Bez dūņām nav lotosziedu. Māksla pārveidot ciešanas

Foto: publicitātes

Vjetnamiešu budistu mūks un miera aktīvists Tiķs Ņats Haņs atgādina seno gudrību: laimi nesasniedz, bēgot no ciešanām, bet gan tās saskatot, pieņemot un pārveidojot. Patiesībā māksla būt laimīgam ir arī māksla labi ciest. Ja neieskatīsimies acīs ciešanām, nespēsim arī patiesi atvērties dzīvei. Vienkāršā, skaidrā izteiksmes veidā, kuru caurstrāvo esības prieks, autors aicina apstāties un veltīt mirkli apzinātai elpošanai. Pavisam iespējams, ka apjautīsim – laime ir tepat līdzās...

Pa Latvijas novadiem ar Roberto. Receptes no visas Latvijas

Foto: publicitātes

Grāmata veidota pēc skatītāju iecienītā RīgaTV 24 kulinārijas šova, ko vada Latvijā pazīstamais itālietis Roberto Meloni, materiāliem. Šī ir Roberto vadītā šova trešā grāmata. Tajā apkopotas receptes, ar ko raidījumā dalījušies viesi no dažādiem Latvijas novadiem. Grāmatā aprakstīta 81 recepte, kas atklāj gan novadu tradicionālos ēdienus, gan raksturo Latvijas virtuvi kopumā.

Trenē prātu!

Foto: publicitātes

Vai jums ir nācies krist izmisumā, cenšoties atcerēties cilvēku vārdus, interneta paroles vai to, kur ir noliktas atslēgas? Vai vēlaties uzlabot savas verbālās un matemātiskās spējas, vizuāli telpisko vai loģisko domāšanu? Lai to novērstu, noderēs Džoela Levi grāmata "Trenē prātu!", kurā autors piedāvā vispusīgu prāta treniņu programmu. Lai uzturētu smadzenes pēc iespējas labākā formā, izpildiet vairāk nekā 300 interesantus, atmiņu veicinošus uzdevumus un vingrinājumus. Varat pievērsieties tikai tām jomām, kuras uzskatāt par sev svarīgākajām vai grūtākajām. Nepadodieties, sastopoties ar matemātiskiem izaicinājumiem, un nekļūstiet īgns zemu verbālo spēju dēļ – labāk trenējiet prātu, izmantojot šo grāmatu.

Neaizmirstamas vietas, kas jāredz, kamēr dzīvo

Foto: publicitātes

Starptautiski pazīstamais ceļojumu aprakstnieks un fotogrāfs Stīvs Deivijs (Steve Davies) šajā grāmatā apkopojis daudzos neparastos ceļojumos uzkrāto pieredzi un piedāvā 40 interesantus galamērķus, kuru apmeklējums ikvienam cilvēkam var kļūt par neaizmirstamu notikumu viņa dzīvē. Grāmata iepriecinās lasītājus, kuri vēlas (kaut vai neklātienē) iepazīt kolorītas pilsētas, senus vēstures un arhitektūras pieminekļus, neparastus vai apdraudētus dabas objektus, iedvesmojošas antīko kultūras liecības, mākslas šedevrus. Šeit aprakstītas gan labi zināmas vietas, piemēram, Tādžmahala Indijā un Lielais kanjons ASV, gan mazāk populāras vietas, piemēram, Nāves ieleja Namībijā un Donanas salas pils Skotijā.

ABC slepkavības

Foto: publicitātes

Slepkava savus upurus izvēlas alfabēta burtu secībā, un pirms katra nozieguma viņš Puaro kungam nosūta vēstuli, kurā minēta pilsēta un datums. Katram nogalinātajam līdzās tiek atrasta dzelzceļa uzziņu grāmata.  Valsti pamazām pārņem panika. Ar katru nākamo slepkavību noziedznieks šķietami kļūst drošāks un ar nodomu atstāj norādes slavenajam detektīvam – iespējams, tā ir viņa pirmā pieļautā kļūda...

Vienmēr HAPPY END

Foto: publicitātes

Vai kādā brīdī ikviens no mums nav vēlējies, lai stāsts beigtos laimīgi? Lai mazā nāriņa paliktu kopā ar savu princi, lai Džuljeta laikus pamostos un izglābtu Romeo un lai Džeks ilgi un laimīgi dzīvotu kopā ar mīļoto Rozu, nevis nogrimtu dzelmē līdz ar Titāniku? Tieši tā domā arī Ella. Viņa ir nesatricināmi pārliecināta, ka labam stāstam vienmēr ir jābeidzas laimīgi. Un tā nu Ella pārraksta pasakas, filmas un notikumus, piešķirot tiem skaistāku, nē, viņasprāt, pareizāku nobeigumu. Tikai – vai tas vienmēr ir iespējams? Vācu rakstniece Šarlote Lūkasa, ko latviešu lasītāji jau iepazinuši kā romāna “Tavs ideālais gads” autori, parasti raksta par visiem interesējošām tēmām: laimes meklējumi, cerības, ka nākamreiz veiksies labāk, un par to, kā katru dienu padarīt īpašu.

Gērnsijas Literatūras un tupeņmizu pīrāga biedrība

Foto: publicitātes

Elizabete Gilberta, romāna “Ēd, lūdzies, mīli” autore. Kas ir Tupeņmizu pīrāga biedrība, un kā garšo pats pīrāgs? O, lai to uzzinātu, ir jāatver šī burvīgā grāmata, romāns, kuram līdzīgu atrast būs grūti! Jālasa, izbaudot katru vārdu, jo varoņi ir asprātīgi, tieši un nesaudzīgi savos izteikumos par laikabiedriem, jūtām, notikumiem un savu lomu tajos. Zīmīgākajiem notikumiem viņu kolorītajos atstāstos pilnībā var mainīties jēga, stāsti met cilpas un līkločus kā izbiedēti zaķi – taču beigās viss nostājas savās vietās.

Sadarbībā ar grāmatu apgādu "Zvaigzne ABC"

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu