Valdība apstiprina jauno Latvijas Zinātnes padomes sastāvu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Rīgas Stradiņa universitātes rektors, augstskolas Senāta priekšsēdētājs, profesors, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs Jānis Gardovskis.
Bijušais Rīgas Stradiņa universitātes rektors, augstskolas Senāta priekšsēdētājs, profesors, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs Jānis Gardovskis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdība šodien, 17. decembrī, apstiprinājusi jauno Latvijas Zinātnes padomes (LZP) sastāvu.

LZP sastāv no sešām ekspertu komisijām un ņemot vērā 17.oktobrī notikušo padomes sastāva maiņu, valdībai bija jāapstiprina jauni padomes eksperti. Padome paziņoja Izglītības un zinātnes ministrijai, ka katra padomes ekspertu komisija pirmajā sēdē ir ievēlējusi tās pārstāvi padomē, tāpēc LZP lūdza veikt attiecīgus grozījumus Ministru kabineta rīkojumā.

Atbilstoši Ministru kabineta ekspertu noteikumiem padomei ir sešas ekspertu komisijas - dabaszinātņu, inženierzinātņu un tehnoloģiju, medicīnas un veselības zinātņu, lauksaimniecības, meža un veterināro zinātņu, sociālo zinātņu un humanitāro un mākslas zinātņu ekspertu komisija.

Valdība apstiprināja, ka Dabaszinātņu ekspertu komisijas jaunievēlētais pārstāvis ir Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) īstenais loceklis Aigars Jirgensons, Inženierzinātņu un tehnoloģiju ekspertu komisijas pārstāve ir profesore Olga Kononova, savukārt par Medicīnas un veselības zinātņu ekspertu komisijas pārstāvi ievēlēts bijušais Rīgas Stradiņa universitātes rektors, augstskolas Senāta priekšsēdētājs, profesors, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnikas vadītājs Jānis Gardovskis.

Par Lauksaimniecības, meža un veterināro zinātņu ekspertu komisijas pārstāvi iecelta Augsnes un augu zinātņu institūta profesore Biruta Bankina, Sociālo zinātņu ekspertu komisijas pārstāvis ir Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes dekāns profesors Andris Sprūds, turpretī par Humanitāro un mākslas zinātņu ekspertu komisijas pārstāvi ievēlēta LZA korespondētājlocekle Solveiga Krūmiņa- Koņkova.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu