Dizainere Egita Lubiņa: 2020. būs ilgtspējības un tehnoloģiju gads

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Gluži tāpat kā modē, arī interjera dizainā ir tendences, kas piedzīvo savu uzplaukumu un norietu. Kā norāda interjera dizainere Egita Lubiņa, 2020. gada karstākā tendence interjera dizainā būs ilgtspēja – no materiālu kvalitātes līdz tehnoloģiskajiem risinājumiem.

Tāpat kā šogad, arī 2020. gadā joprojām saglabājas tendence dot priekšroku ilgmūžīgiem produktiem un risinājumiem, kam, protams, jāatspoguļo arī aktualitātes dizainā. Decembra sākumā “Pantone” institūts par 2020. gada toni pasludinājis klasiski zilo (Pantone 19-4052), kas tiek raksturots kā mieru un pārliecību raisošs un nākamajā gadā dominēs piedāvātajos interjera priekšmetos un risinājumos.

“Veiksmīgs interjera risinājums ir tāds, kurā aktuālās tonālās tendence atspoguļotas netieši, rūpīgi atlasītos apdares materiālos vai to kombinācijās, nevis tāds, kurā burtiski izcelts aktuālais tonis.

Piemēram, River Breeze Residence apartamentu dzīvojamā telpā sienas apdarē izmantoti “DeCastelli” metāla paneļi, kuru apstrādē iekļauti vairāku gadu aktuālie toņi, no tumši violeta, tumši zila līdz melnam,” norāda Egita Lubiņa.

Foto: Publicitātes foto

Ar katru nākamo paaudzi cilvēki kļūst aizvien vairāk vērsti uz tehnoloģiju izmantošanu ikdienā, un tendences rāda, ka tāds kļūst arī mūsdienīgs interjers.

Redzamākais piemērs ir klimata un apgaismojuma kontroles iespēju izmantošana. “Ejot kopsolī ar aktuālākajām tendencēm, interjeru mūsdienās var papildināt ar "gudrajiem" gaismekļiem, kas izceļas ar modernu dizainu un augstajām tehnoloģijām. Šīs lampas var regulēt – ieslēgt, izslēgt, mainīt gaismas intensitāti un toni – ar rokas vēziena vai viedtālruņa aplikācijas palīdzību, tām pat nepieskaroties,” tā interjera dizainere.

Arī dabas tematika interjerā nākamajā gadā turpinās savu uzvaras gājienu.

Cilvēki aizvien vairāk vēlas savos mājokļos sajust dabas tuvumu, gan burtiski – izvēloties dzīvesvietu iespējami zaļākos rajonos, kā, piemēram, Klīversala, Mežaparks u.tml., gan netieši, mājokļu iekārtošanā dodot priekšroku dabīgiem materiāliem, kā, piemēram, koks, akmens, stikls, metāls u.c.

Foto: Publicitātes foto

Īpaši projektos, kas atrodas urbānā vidē, jūtama tendence biežāk izvēlēties, piemēram, tapetes ar džungļu dažādu augu vai dzīvnieku motīviem. Zīmējumi ir kļuvuši burtiskāki, ne tik abstrakti kā kādreiz. Tapetes ar dominantu, košu dizainu atgriežas interjerā kā akcents, nevis fons.

Arī telpaugu klātbūtne privātajos un sabiedriskajos projektos ir būtiski palielinājusies – tie kalpo ne vien kā dekors, bet arī nodrošina labu gaisa kvalitāti.

Visbeidzot jāsaka, ka aktuālāko tendenču integrēšana dizainā vienmēr bijusi nozīmīga. Tomēr tikpat svarīgs aspekts, par ko parūpēties, iekārtojot mājokli, ir arī ilglaicīgas vērtības. Līdzsvarojot ilgmūžīgās vērtības un dizaina aktualitātes, iespējams radīt interjeru, kas nenovecos un neapniks pat vairāku gadu garumā. Tieši tādēļ nākamajā gadā modīgi būs ieguldīt lietās, kas var lepoties ar ilgmūžību, – to ikdienā visvairāk novērtēs tieši mājokļa iemītnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu