Ziemassvētku trakums: kā nomierināt prātu gada noslogotākajā laikā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ziemassvētki ir priekpilns laiks - dāvanu meklēšana, mīlīgie rotājumi, dāvināšanas prieks un sātīgu ēdienu baudīšana daudziem sagādā vairāk nekā patīkamas sajūtas. Taču bieži vien šie svētki var patiesi izsmelt enerģiju. Lūk, idejas, kā saglabāt mierīgu prātu. 

Dodies uz saunu

Ziemas laikā pirtis un saunas ir gandrīz vai svēta lieta - pirts mitrais un karstais gaiss stimulē sirdsdarbību, samazina muskuļu sāpes, attīra organismu no toksīniem, mazina satraukumu, palīdz gulēt, attīrīt ādu un palīdz cīnīties ar vīrusiem un slimībām, kas šajā laikā nav retums. Dodies uz sporta zāli, peldbaseinu vai ar draugiem kopīgi noīrējiet vienu vakaru pirtī un uz mirkli aizmirsti par svētku trakumu.  

Foto: Unsplash

Radi oāzi guļamistabā

Ņem piemēru no dāņiem un viņu Hygge pieejas mājas iekārtojumā. Atstāj ekrānus un tehnoloģijas citās telpās un nododies grāmatas lasīšanai mīkstos pledos un spilvenos. Neaizmirsti uz naktsgaldiņa sadegt aromātiskās sveces un ieslēgt lampiņu virteni. 

Saģērbies silti un dodies pastaigā

Pastaiga Ziemassvētku laikā pilsētu centros patlaban līdzinās maģiskai gaismu spēlei - veikalu skatlogi ir izrotāti ar košām lampu virtenēm, pilsētas centrā atradīsi ne vienu vien Ziemassvētku tirdziņu, bet parki un ielas ir izgaismoti ar svētku dekorācijām. Dodies nesteidzīgā pastaigā pa izdekorēto pilsētu un ļauj sev uz mirkli aizmirsties. 

Foto: Unsplash

Palutini dvēseli vannā vai siltā dušā

Ja nav iespējams atjaunot enerģiju pirtī, lieliska alternatīva ir silta vanna vai duša, turklāt šīs ūdens procedūras var apvienot ar aromterapiju. Ja mājoklī ir tāda privilēģija kā vanna, iepilini dažus dabīgās eikalipta eļļas pilienus vannas siltajā ūdenī, taču, ja dodies dušā, iegādājies svečturi ar nelielu bļodiņu eļļai tā augšpusē. Svečturī ieliec tējas sveci, bet tā augšējā daļā iepilini savas iecienītākās ēteriskās eļļas.

Izmēģini vakaru bez tehnoloģijām

Tehnoloģijas mūsdienās ir teju neatņemams vakara atpūtas komponents - filmu skatīšanās, sarakstīšanās ar draugiem vai datorspēļu spēlēšana ir reizēm labs laika nosišanas veids, tomēr tehnoloģijas bieži vien traucē komunikāciju ar apkārtesošajiem tuviniekiem. Tehnoloģiju vietā izvēlies spēlēt galda spēles, sarīko nelielu uzkodu vakaru ar draugiem vai manikīra vakaru ar draudzenēm, mammu un māsu. 

Foto: Unsplash

Sasildies pie uguns

Ja mājoklī ir iespēja iekurināt krāsni vai pat kamīnu, šis būs īstais brīdis, kad to izdarīt. Noklāj pie kamīna vai krāsns nelielu pūkainu paklāju, kas kalpos arī kā amizants interjera priekšmets. Atvēli sev vienu brīvu stundu, kurā nosēdies uguns tuvumā, palasi kādu grāmatu un malko siltu dzērienu. 

Relaksējies, uzkopjot mājokli

Mājas uzkopšanai nav jābūt nogurdinošam procesam, Ziemassvētku laikā mēģini uzkopšanai pieiet ar vieglumu. Ik dienu vai arī ik stundu satīri vienu mājas stūri, mēbeli vai priekšmetu.

Foto: Unsplash
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu