Maskavā pie Federālā drošības dienesta notikusi apšaude; viens nogalinātais (38)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) galvenās mītnes pieņemšanas telpā ceturtdien izcēlusies apšaude. Miris vismaz viens cilvēks, bet vēl pieci ievainoti.

Sākumā medijos parādījās ziņas par trim uzbrucējiem, savukārt vēlāk oficiālajos datos tika norādīts, ka bijis tikai viens uzbrucējs.

Uzbrucējs nogalinājis vismaz vienu FDD darbinieku, liecina oficiālie dati. Uzbrucējs neitralizēts.

Sākotnēji bija izskanējušas ziņas par vairākiem nogalinātajiem.

Kopumā apšaudē ievainoti pieci cilvēki, no kuriem četri ir FDD darbinieki, norāda TASS.

Uzbrukums notika pavisam neilgi pēc Vladimira Putina ikgadējās preses konferences.

Iepriekš mediju izplatītajos videoierakstos, kas uzņemti no dažādiem punktiem, redzams, ka kāds vīrietis izskrien no FDD ēkas, bet pēc tam atskan šāvieni.

Ierakstos dzirdamas gan automātisko ieroču kārtas, gan atsevišķi šāvieni.

Varasiestādes Lielajā Lubjankas ielā slēgušas satiksmi.

Pagaidām nav oficiāli apstiprināta informācija par to, kas bija uzbrucējs un kādi bija viņa motīvi. Taču "MBH Media" atsaucas uz neoficiālu informāciju, ka uzbrucējs esot bijis 39 gadus vecais Jevgeņijs Maņurovs.

Notikušais netiek izmeklēts kā terorakts. Krievijas izmeklēšanas komiteja ierosinājusi lietu par valsts tiesībsargājošo iestāžu darbinieka nogalināšanu.

Portāls "Meduza" ziņo, ka apšaudes laikā un līdz pat plkst.19.00 Kremlī esot noticis svinīgs koncerts pirms FDD dienas, ko svin 20.decembrī. To atklāja Putins, ierodoties pēc savas ikgadējās preses konferences. 

"MBH Media" anonīms informācijas avots, kurš bija pasākumā, norādīja, ka svinību laikā uzbrukums FDD ēkai neesot pieminēts ne reizi. Putins savā runā norādījis, ka pēdējos gados izdevies novērst arvien vairāk teroristu uzbrukumu.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu